Unde să mai fugi de pandemie? Spre Lacul Vidraru!


Când firul ierbii se trezește, parcă și dorul de ducă devine mai aprig.

Chiar dacă pandemia încă ne mai sâcâie, simțul explorării nu poate fi potolit ușor. Așa că, atâta timp cât mai avem libertatea de a ne mișca, o facem cătinel, dar o facem.

Dacă nici tu nu poți trăi fără mișcare, plimbare și tot ce implică ele, atunci îți recomandăm un loc unde să-ți încarci bateriile sufletului: Lacul Vidraru.

Lacul Vidraru  este un lac de acumulare creat în anul 1965 de Barajul Vidraru pe râul Argeș, pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor.  De asemenea, lacul este folosit pentru recreere, turism și sporturi.

Dacă ai fost aici, știi ce priveliști nebune sunt. Nu trebuie să fii un visător ca să îți pierzi privirea pe luciul apei, e suficient să iubești natura și să simți binefacerile ei.

Cât despre construcția barajului, acesta a durat cinci ani și jumătate începând în anul 1960.  La data de finalizare, acesta s-a situat, măsurat la înălțime, pe locul 8 în Europa și pe locul al 20-lea în lume.

Unde să mai fugi de pandemie? Spre Lacul Vidraru!

Fain locul ăsta, iar acum pe timp de pandemie, merită să ajungi aici. Îți poți recreea mintea obosită de grijile cotidiene iar priveliștea lacului îți va reseta sufletul pentru o bună bucată de timp.

Când am fost noi, am avut parte și de un spectacol inedit. De pe Barajul Vidraru un curajos al vieții făcea Bungee Jumping. Și uite așa locul ăsta ne-a cuibărit încă o amintire inedită în suflet.

Mi-am reamintit de locul ăsta cu drag, de aceea v-am povestit un pic despre el. E un loc bun în această perioadă de vizitat.

Puneți-vă rucsacul în spinare, porniți motorul mașinii și Drum Bun! La final, veți fi mai bogați în amintiri și chiar nu e puțin lucru!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Lacul Vidraru.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Alege să vezi Brașovul de pe Tâmpa, măcar odată-n viață!Urmatorul articol: Cum fu la Primul Muzeu în Aer Liber din România

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031