Muzeul Băncii Naționale a României


Priveam deunăzi pe fereastră. La mine, răcoare. Afară, căldură, căldura aia care vine ca nebuna și te scoate din ghete și te basculează direct în sandale.

 A venit vara, mi-am zis. E vreme de concedii. Pentru unii la mare, pentru alții la munte. Sau niciunde. Și dacă niciuna din variantele astea nu e pentru tine și vrei să rămâi prin orașele noastre, atunci am o propunere pentru tine. București.

Vara, mai ales în București, e cruntă. Acolo, betoanele alea te suspun unui test de-a dreptul asemănător celui de la saună. Ei și ce! Uneori e bine să ne testăm rezistența și la căldură. Și dacă te decizi s-o faci, îți propunem pentru vara asta un loc fain. E select, interesant și mai ales răcoros. Unde? La Muzeul Băncii  Naționale a României.

Muzeul Băncii Naționale a României

 Se află în cea mai frumoasă clădire a Bucureștiului. Dacă ajungi aici te vei plimba printre bani. E o călătorie în timp aici. Ai de cutreierat vreo două milenii și jumătate și de privit banii care s-au perindat de-alungul lor.

Vei vedea cea mai veche monedă bătută pe teritoriul României de astăzi, dar și cei mai mici bani din hârtie tipăriți în România. Aici ai ocazia să vezi evoluția monedei românești, de la începuturile ei, până în zilele noastre.

Apoi, într-un loc securizat cu toate yalele lumii, îți vei umple ochii de aur, atâta aur, de nu-ți mai trebuie să vezi curând culoarea lui. Nu îți dezvăluim mai mult, dar e ceva inedit.

Nu doar povestea banului e interesantă, ci și clădirea care are un interior cu totul special. Construită în stil neoclasic, la final de secol 19, după planul arhitecților francezi Cassien Bernard și Albert galleron, clădirea are o poveste care te va prinde cu totul. Noi am avut un ghid extrem de bine pregătit. Ne-a cucerit cu poveștile lui. Așadar, dacă ai chef de povești despre numismatică, Muzeul Băncii Naționale a României e locul perfect.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Cum înveți să ai răbdareUrmatorul articol: Cine sunt oamenii care zidesc suflete

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031