Cum înveți să ai răbdare


În caruselul vieții se învârt deopotrivă întâmplări bune și rele, frumoase și urâte, dulci și amare. Uneori în învălmășeala lor, îți pierzi echilibrul. Dar ai încercat vreodată, într-un astfel de moment, să ai răbdare? Da, pur și simplu să spui STOP. Să lași totul să se izbească așa cum destinul vrea. Să nu mai tot cauți să te întinzi ca o râmă ca să rezolvi totul. Să nu mai vrei să asculți urletul din interiorul tău. Să spui STOP și să oprești clipa aia nebună care vrea să te întoarcă cu susul în jos. Da! În momentele nebune, când viața vrea să-și facă de cap, încearcă să ai răbdare. Știu, e al naibii de greu, dar dacă încerci, rezultatele nu vor întârzia să apară. Crede-mă pe cuvânt! Am testat asta, mai ales de când viața mi s-a rotit la 360 de grade.

Când oamenii nu te înțeleg, ai nițică răbdare cu ei. O vor face, dar numai când și tu îi vei înțelege cu adevărat pe ei!

Când întrebările se îngrămădesc să-ți copleșească mintea, respiră nițel. Lasă gândurile să se așeze și ele. Nu le mai tot hrăni cu scenarii nebune. Fii blând cu tine! Ești doar un om cu bune și rele.

Când ce-aduce ceasul nu aduce anul, și asta nu te coafează deloc cum ți-ai fi dorit, închide-ți ochii preț de o clipă și acceptă! Acceptarea face minuni. Ți-o spun tot din ce-am trăit.

Dar toate astea vin doar atunci când ai răbdare. Iar ca să ai răbdare trebuie să înțelegi mai întâi că ești atât de mic în lumea asta! Și numai când vei înțelege asta, mărinimia Providenței îți va dărui răbdarea – cel mai bun medicament.

Și când ai răbdare, toate se așază lin și așa cum trebuie, nu cum crezi tu că e bine. Uneori suntem atât de departe de adevăr și ne încăpățânăm să credem altfel.

Neînțelegerile, neplăcerile, nereușitele și alte ”neuri” pot fi învinse doar cu răbdare. Doar încearcă să vezi ce minuni poate face și aduce răbdarea. Nu ai nimic de pierdut! Și dacă secundele nu-ți vor fi de ajuns pentru a-ți hrăni răbdarea, măcar ai putut să-ți simți inima cum bate. Căci despre ea este vorba întotdeauna. Fără ea, ce-am fi?

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
8 likes
Articol precedent: Troia, căderea unei cetăți (2018) – serialUrmatorul articol: Muzeul Băncii Naționale a României

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031