Alege să vezi Brașovul de pe Tâmpa, măcar odată-n viață!

Alege să vezi Brașovul de pe Tâmpa, măcar odată-n viață!

Cu toții avem orașe preferate în care ne-am pierde pentru tot restul vieții. Destinul, uneori, alege altfel dar și în locul nostru. Chiar și așa, nimic nu ne împiedică să pornim oricând la drum spre ele. Așa că atunci când ți-e dor, nu sta pe gânduri, fă ce-ți spune inima! Așa fac și eu uneori când vine vorba de Brașov, unul dintre orașele mele preferate.

Ai multe de văzut aici, știi și tu deja. Ai fost și poate ai și scormonit fiecare colțișor al lui. Dar astăzi vreau să-ți vorbesc doar despre una dintre multele atracții ale Brașovului: Telecabina Brașov-Tâmpa. O știe toată lumea și se vede perfect din Piața Sfatului.

Dacă ai ajuns până aici, atunci sper să fi urcat măcar o dată. În fiecare anotimp e altfel. Dar cea mai faină experiență am avut-o într-o iarnă. Dacă ai fost iarna, știi ce zic. De unde te lasă telecabina și până în locul unde numele Brașov stă mândru de ani buni, pe muntele Tâmpa, ai puțin de mers. Așa că, dacă alegi iarna să ajungi aici, fii echipat. Eu am patinat ca să ajung în locul cu pricina, dar a meritat toată aventura.

Telecabina Brașov-Tâmpa face legătura dintre orașul situat la poalele Tâmpei și vârful masivului. Așa că odată ajuns sus, te vei bucura de o priveliște foarte faină.

Poate și tu te-ai întrebat cum de s-a procopsit Brașovul cu această telecabină.

Ei bine, l-am luat la întrebări pe Tata Google și uite ce mi-a zis: „constructia telecabinei se datorează festivalului Cerbul de Aur, eveniment ce reunea artiști din toată lumea. Astfel, pentru a nu se face de râs în fața personalităților venite din străinătate, conducerea judeteană din acea perioadă a decis că orașul are nevoie de teleferic. Inițial, Telecabina Tâmpa trebuia să fie gata în anul 1967, însă aceasta a fost dată în folosință abia în 1971.” Interesant, nu?

Una peste alta, nu rata o plimbare cu telecabina spre Tâmpa. E faină experiența. În mai puțin de 3 minute, cât durează urcarea, ți se deschide o ponoramă a Brașovului de toată frumusețea.

Dacă ai fost, atunci știi că nu vorbesc prostii, iar de nu, vezi ce zice telecabina  chiar și în aceste timpuri pandemice.

Dar până atunci, cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Brașov.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *