Prejmer și Festivalul Clătitelor


Timpul petrecut cu cap, chiar dacă trece, lasă în urma lui amintiri faine. Așa mă gândeam deunăzi. Și peste gânduri m-au invadat zeci de întrebări legate de călătoriile care ne lipsesc atât de mult.

În ciuda pandemiei, am mai călătorit. Ne-am pus rucsacul în spate și am mai cutreierat, însă ne lipsesc oamenii și lucrurile speciale pe care doar unii dintre ei știu a le face. De pildă, Festivalul Clătitelor de la Prejmer. Poate ai auzit de el, poate nu.

E un festival tare fain pe care locuitorii comunei Prejmer, din județul Brașov, îl organizează de ani buni cu aceeași bucurie.

De obicei, toată povestea lui se spune în luna februarie. Noi am fost acum 2 ani. Tare fain mai fu!

Am plecat de acasă mai devreme, pentru a nu pierde vreun moment din festival. Până să înceapă, pe la ora 11, am vizitat Biserica Fortificată din Prejmer. Aceasta a fost construită în secolul al XIII-lea așa că are destulă istorie în porii clădirii ca să merite vizitarea ei.

Până la un anumit nivel, biserica a fost construită de cavalerii teutoni, în stilul gotic burgund introdus de cistercieni la Mănăstirea Cârța. Dacă vrei să afli mai multe despre Cârța, am scris despre ea aici.

Până la un anumit nivel, biserica a fost construită de cavalerii teutoni, în stilul gotic burgund introdus de cistercieni la Mănăstirea Cârța.

Am citit despre clădirea bisericii că „nu a fost niciodată fortificată, ci a fost protejată de zidul de incintă înalt de 14 m, întărit cu cinci turnuri de apărare, cu zwinger şi şanţ de apă. O caracteristică valoroasă păstrată până azi o reprezintă camerele de locuit şi cămările de provizii desfăşurate pe 4 niveluri pe faţa interioară a zidului, având în spate drumul de strajă.”

În interiorul bisericii ai să vezi cel mai vechi triptic din Transilvania, datat între 1450-1460, reprezentând scena crucificării pe panoul central.

După vizitarea Cetății Prejmer te poți delecta fain la Festivalul Clătitelor care debutează cu o paradă a veseliei și umorului specifice locului.

Prejmer și Festivalul Clătitelor

Nu are cum să nu-ți placă ! E prea fain!

Abia așteptăm să treacă pandemia și să mai mergem în Prejmer, la o clătită.

Dar până atunci, cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâma din Biserica Fortificată din Prejmer și al lui Festival de Clătite.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Ce să mai vezi în județul HarghitaUrmatorul articol: Alege să vezi Brașovul de pe Tâmpa, măcar odată-n viață!

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031