Ce să mai vezi în județul Harghita

Ce să mai vezi în județul Harghita

Dacă pașii și privirea ta ajung a străbate județul Harghita, îți recomandăm să ți-i odihnești în comuna Lăzarea. Noi am fost în trecere pe aici când ne întorceam din Stațiunea Borsec.

La prima vedere,  Lăzarea e doar o comună ca multe altele din țara noastră, însă o ocheadă la momentul oportun schimbă cu totul percepția asupra locului.

În comuna Lăzarea se află un castel de poveste care a aparținut familiei Lázár. Arhitectura sa este o combinație de stiluri: romanic, gotic și renascentist în același timp. Atrage privirea și chiar merită să ajungi aici.

Castelul a fost una dintre cele mai atractive reşedinţe nobiliare din secolul al XVII-lea din Transilvania. Cel mai vechi corp al clădirii actuale datează din 1532, restul fiind adăugate între 1631-1632.

Castelul are o istorie interesantă, nu ți-o detaliez aici, dar dacă mergi la castel sigur vei fi curios s-o descoperi. Din păcate nu există niciun ghid care să îți vorbească despre castel, dar câtă vreme mai există Tata Google, te poți informa fără probleme.

În interiorul castelului este o curte generoasă pe unde îți poți plimba pașii în tihnă și să citești liniștit povestea acestui loc.

Castelul a fost administrat de Centrul Județean de Creație, instituție aflată sub tutela Consiliului Județean Harghita, însă din 2013 a fost restituit familiei Lázár.

Nu știm ce s-o mai fi întâmplat cu acest castel de când am fost noi acolo în 2019, însă îți recomand să nu-l ocolești. Merită atenția ta!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Castelul Lázár.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 

 

 

 

doicalatori

2 thoughts on “Ce să mai vezi în județul Harghita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *