Ce să mai vezi în județul Harghita


Dacă pașii și privirea ta ajung a străbate județul Harghita, îți recomandăm să ți-i odihnești în comuna Lăzarea. Noi am fost în trecere pe aici când ne întorceam din Stațiunea Borsec.

La prima vedere,  Lăzarea e doar o comună ca multe altele din țara noastră, însă o ocheadă la momentul oportun schimbă cu totul percepția asupra locului.

În comuna Lăzarea se află un castel de poveste care a aparținut familiei Lázár. Arhitectura sa este o combinație de stiluri: romanic, gotic și renascentist în același timp. Atrage privirea și chiar merită să ajungi aici.

Castelul a fost una dintre cele mai atractive reşedinţe nobiliare din secolul al XVII-lea din Transilvania. Cel mai vechi corp al clădirii actuale datează din 1532, restul fiind adăugate între 1631-1632.

Castelul are o istorie interesantă, nu ți-o detaliez aici, dar dacă mergi la castel sigur vei fi curios s-o descoperi. Din păcate nu există niciun ghid care să îți vorbească despre castel, dar câtă vreme mai există Tata Google, te poți informa fără probleme.

În interiorul castelului este o curte generoasă pe unde îți poți plimba pașii în tihnă și să citești liniștit povestea acestui loc.

Castelul a fost administrat de Centrul Județean de Creație, instituție aflată sub tutela Consiliului Județean Harghita, însă din 2013 a fost restituit familiei Lázár.

Nu știm ce s-o mai fi întâmplat cu acest castel de când am fost noi acolo în 2019, însă îți recomand să nu-l ocolești. Merită atenția ta!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Castelul Lázár.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 

 

 

 


2 comentarii
0 likes
Articol precedent: Cheile Bicazului pe cât de renumite, pe atât de doriteUrmatorul articol: Prejmer și Festivalul Clătitelor

Din aceeasi categorie

Comments

 • Izabella

  aprilie 5, 2021 at 10:44 pm
  Reply

  Oare mai poate fi vizitat in timp de pandemie?

  • doicalatori
   to Izabella

   aprilie 7, 2021 at 5:18 pm
   Reply

   Nu știu, dar merită sunat și aflat!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031