Cheile Bicazului pe cât de renumite, pe atât de dorite

Cheile Bicazului pe cât de renumite, pe atât de dorite

Puțini români nu au ajuns prin Cheile Bicazului, de aceea acest articol este pentru aceia care încă nu și-au minunat ochii cu aceste daruri ale naturii.

Cheile Bicazului sunt situate în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul României în județele Neamț și Harghita. Ele sunt străbătute de drumul transcarpatic DN12C care leagă orașele Gheorgheni și Bicaz și face legătura între Transilvania și Moldova.

Odată ajuns aici, parchează mașina undeva și pornește la pas printre chei. Sunt prea spectaculoase ca să le vezi doar din mașină. Măreția lor o poți descoperi doar lăsându-ți capul să alunece pe spate și privirea spre cer.

Ori de câte ori am fost aici, era aglomerat, indiferent de vreme și vremuri. Aici ai toate șansele să te întâlnești cu oameni pe care nu i-ai văzut de un car de ani sau dimpotrivă cu vecinul de bloc. La fel de bine, poți da nas în nas cu vreo vedetă ce-și ascunde ochii sub niște ochelari de soare șmecheri. Noi am trăit toate acestea, așa că orice călătorie spre Cheile Bicazului îți va aduce o amintire inedită.

După ce te vei fi săturat de Chei, mergi spre Lacul Roșu. Dacă vrei să afli mai multe, am scris un articol despre el acum câteva zile.

Dar până ajungi să vezi lacul, iată cum arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Cheile Bicazului.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *