Cu toții căutăm locuri care să poată fi vizitate chiar și pe timp de pandemie. Dacă ești interesat să călătorești, să vezi ceva nou și să nu fii constrâns de regulile pandemiei, un loc bun este Castrul roman Arutela.
Acesta este situat între localitățile Păușa și Căciulata, lângă orașul Călimănești. El a fost construit în anul 138 d.Hr. de către o unitate de arcași sirieni în timpul Împăratului Hadrian.
Construcția se găsește pe malul stâng al Oltului, în vecinătatea Mănăstirii Cozia și în ambianța complexului hidroenergetic Turnu.
Dacă ajungi prin zonă, merită să te abați puțin și spre castru. E un pic de istorie acolo nu doar în aer ci și pe o plancardă care te va lămuri care e povestea acestui monument.
Castrul a fost în timpurile lui o puternică linie de apărare în fața atacurilor populațiilor barbare.
Construcția și-a îndeplinit misiunea până în sec al III-lea după Hr., când o revărsare puternică a Râului Olt a distrus o parte din fortificație, ceea ce a determinat abandonarea acesteia de către garnizoana romană.
A fost refăcut între anii 1982-1983, pe baza unor documentații științifice.
Aici e o treabă serioasă, refăcută cu migală și seriozitate. Poate nu ar fi rău să prețuim mai mult aceste întâmplări și să ne aplecăm privirea spre ele.
Așa că dacă ajungi ajungi pe aici prin august, până la castru sunt multe, multe mure, așa că ia-ți o punguță și adună câteva pentru un desert bio.
Una peste alta, e un loc pe care îl poți vizita liniștit în aceste timpuri pandemice.
Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Castrul Roman Arutela.
Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.
Pe curând, dragi prieteni!