Tropeum Traiani – o călătorie cu 3 povești


Dacă vrei să călătorești în țară, chiar și atunci când se instalează anotimpul rece, o variantă bună sunt obiectivele „de interior”. Și când spunem asta ne referim, de pildă, la muzee sau la tot ce nu presupune a zăbovi mult pe afară.

Când spunem muzee, uneori ne vine în cap cuvântul „plictisitor”. Nu este cazul însă când vorbim despre Tropeum Traiani.

Nu e musai să fii pasionat de istorie ca să bați drumul până aici. Dacă prețuiești locurile faine din țara noastră, e de ajuns.

Tropeum Traiani – o călătorie cu 3 povești

este o alegere bună pentru anotimpul rece.

Ca să te bucuri de tot ce oferă acest nume, Tropeum Traiani, trebuie să ajungi în județul Constanța. Și de ce nu? Marea e frumoasă nu doar vara!

Există Monumentul, Muzeul și Cetatea Tropeum Traiani. Din lipsă de timp, noi am reușit să le vedem doar pe primele două.

Monumentul Tropeum Traiani, cum deja poate știi, se află în localitatea Adamclisi din județul Constanța. Aici se află monumentul ridicat în cinstea împăratului roman Traian, între anii 106-109 d.Hr., pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 106 d.Hr.

Monumentul a fost reconstituit în 1977, după unul dintre modelele ipotetice ale vechiului monument aflat în ruine. Este unul dintre cele mai importante monumente antice din România și impunător, așa cum odinioară era Imperiul Roman.

Este prea frumos ca să nu-l vezi măcar o dată cu ochii tăi.

 

După ce îți vei umple mintea cu el, pornește către Muzeul Tropeum Traiani. Aici e ceva cu totul special. Noi așa am perceput totul.

Muzeul Tropeum Traiani este o clădire generoasă nu doar ca și spațiu, ci și în exponate. E ciudat ce am trăit aici. Parcă eram în acele timpuri când Traian și Decebal își scriau istoria.

Vei avea ocazia să vezi aici vestigii arheologice descoperite în cetate și împrejurimi. Nu sunt deloc banale. Blocurile colosale de piatră îți vor povesti nu doar despre istorie, ci și despre măreția unor vremuri apuse.

Este greu de descris în cuvinte impactul pe care îl au toate exponatele muzeului. Pe noi ne-a impresionat extrem de mult.

Așadar, dacă ajungi prin zonă, te sfătuim să nu ocolești tot ce ține de Tropeum Traiani.

Cam așa arată , prin ochii noștri, o fărâmă din Tropeum Traiani.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: 4 idei de cadouri deștepteUrmatorul articol: Biserica îngropată din comuna Istria

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031