Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj


Clujul e Cluj, e altfel. Când am ajuns aici, aveam o listă cu câteva obiective musai de văzut. Pe unele am avut răgaz să le vedem, pe altele nu. E clar că orașul ăsta ne mai vrea pe la el pentru că nu am reușit să vedem tot ce ne-am propus.

Pe lângă Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, unde te poți pierde cu bună știință și voință prin el, mai există un loc unde merită să ajungi: Grădina Botanică din Cluj.

Ca și Parcul Etnografic, și Grădina Botanică din Cluj are vechime. Ea a fost fondată în 1920. Se întinde pe o suprafață de 14 hectare și conține peste 10000 de specii de plante din toate colțurile lumii.

Atracția acestui loc este Grădina Japoneză unde nu ai cum să nu vrei să zăbovești nițel. E prea fain!

Noi am fost aici într-o vară. Pândește și tu o zi cu Soare potolit, căci ai de cutreierat.

E o adevărată relaxare să te plimbi prin această grădină botanică. O să-ți bucuri privirea cu multe culori în care verdele îți va rămâne multă vreme pe retină datorită nufărului de Amazon.

Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj e un obiectiv de neratat dacă ajungi în Cluj, chiar și pe timp de pandemie, numai deschisă să fie.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Cum fu la Primul Muzeu în Aer Liber din RomâniaUrmatorul articol: Un alt loc pe care-l poți vizita, chiar și în pandemie

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930