Parcul Povestea Calendarului


Dacă ai chef de călătorit și nu știi unde să mai mergi în toamna asta, avem noi o propunere faină pentru tine: la Porumbacu de Sus, în județul Sibiu.

Aici se află două obiective unde creativitatea unor oameni a sfințit locul într-un mare fel: Castelul de Lut și un Parc tematic care spune, prin 12 căsuțe, Povestea Calendarului.

Fiecare căsuță reprezintă o lună din an. De cum intri în Parc, ai senzația că pătrunzi într-o poveste. Aici e o altă lume, iar timpul are altă valoare.

E atâta culoare aici, atâta bucurie, încât nu ai cum să te simți altfel decât ca un copil fericit.

Acest parc e mai ales pentru adulții care au uitat cum e să mai fii copil, iar pentru copii totul va fi o poveste trăită în realitate.

Căsuța de turtă dulce, Căsuța Dragobetelui, Căsuța Ciupercă, Căsuța Stropitoare, Căsuța Florar, Căsuța Cireșar, Căsuța Cuptor, Căsuța Floarea Soarelui, Căsuța Stejar, Căsuța Spiritelor, Căsuța Ghindă, Căsuța Brad sunt 12 povești pe care le vei  savura. Nu ai cum altfel! Ai să vezi!

Lângă căsuțe sunt și câteva versuri pe o plăcuță din lemn care te vor introduce în povestea lor. Oprește-te și le citește! Vor da și mai mult farmec locului.

Nu se poate intra în fiecare căsuță, dar în cele în care vei avea acces, ai să trăiești clipe unice. E un basm acolo!

Alege o zi cu Soare blând și mergi acolo cu familia ta! Nu o să regreți! E ceva rar și merită văzut.

Apropo de asta, lângă acest Parc al Calendarului, este și Castelul de Lut Valea Zânelor. Mergi și aici dacă încă nu ai fost.

Noi am vizitat Castelul când încă nu era finalizat, și culmea, nouă ne-a plăcut atunci, mai mult decât acum. Atunci castelul încă avea culoarea vie de nou și era liniște încât auzeai apa râului ce curge pe lângă el. Oricum ar fi, castelul are farmec și acum, așa că nu-l rata.

Parcul Povestea Calendarului și Castelul de Lut Valea Zânelor sunt două povești rare în țara noastră așa că, dacă ajunci pe la Porumbacu de Sus din județul Sibiu, fă un popas și bucură-ți sufletul. E prea frumos aici! Ca să te convingem, îți lăsăm câteva imagini.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Parcul Povestea Calendarului.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
47 likes
Articol precedent: Când prietenia nu e doar un cuvântUrmatorul articol: Bohemian Rhapsody (2018)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031