Când prietenia nu e doar un cuvânt

Toate își au vremea lor și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui, așa se spune în Vechiul Testament. Nimic mai adevărat.

Vine un ceas în care pricepem mai bine cum stă treaba cu viața și oamenii ei. Și tare-i fain momentul ăsta! Poate și tu l-ai trăit de mai multe ori sau, poate, niciodată cu adevărat.

Faza asta e ca o revelație! Nu ai cum s-o lași să treacă pe lângă tine fără să vorbești despre ea. Înseamnă prea mult!

De ce însemană prea mult? Păi pentru că este despre prietenie, nu cuvântul, ci atitudinea și sentimentele ce le cuprinde.

Dacă știi ce înseamnă prietenia, atunci știi deja ce vreau să spun. Însă dacă doar crezi că știi, îți doresc ca ocazia de a afla, să vină cât mai curând în viața ta. E una dintre cele mai faine întâmplări din viața unui om.

Nu știu cum ești tu, când vine vorba de prieteni, dar eu de ceva vreme sunt altfel. Iar acest altfel e cel mai fain altfel care mi s-a putut întâmpla în ultimii ani.

Vrem să construim prietenii și ne mândrim, uneori, că avem prieteni. Dar știm cu adevărat sensul cuvântului prietenie – prieten? Dacă îl știi, te felicit! Și fără modestie, ne felicităm și noi, acum, când în sfârșit am aflat cu adevărat sensul acestui cuvânt.

Prietenia, oho, ce cuvânt mare și greu! L-am măsurat de-a lungul anilor și l-am cântărit cu destulă răbdare! Și Slavă Domnului că a venit ceasul înțelepciunii!

Prietenia înseamnă puținul care valorează cel mai mult, iar prieten e omul care îți atinge sufletul. Dacă ființa ți-e Rai în prezența lui, atunci să știi că acest om se numește prieten.

În jurul lui, toată lumea „nebună” devine ușor de suportat, iar încercările vieții sunt doar o probă bună de pus în aplicare Cartea Sfântă.

Când prietenia nu e doar un cuvânt…

ea este mai ales un sentiment, acel sentiment pe care doar oamenii rari îl pot oferi.

Când prietenia nu e doar un cuvânt…

ea este atitudine, acea atitudine dezinteresată care îți cuprinde ființa cu toate ale tale, bune și mai puțin bune.

Când prietenia nu e doar un cuvânt…

ea presupune oameni rari și puțini. Restul doar sunt, și atât.

Să-ți fie sufletul deschis să cunoști oamenii, căci printre ei poți descoperi un prieten adevărat! Și când zic adevărat, păi e ADEVĂRAT! Știi ce zic!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!

0 comentarii
9 likes
Articol precedent: Viața eliberată de Jiddu KrishnamurtiUrmatorul articol: Parcul Povestea Calendarului

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2021
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031