Viața eliberată de Jiddu Krishnamurti


Uneori îmi place să citesc două cărți în paralel: ceva literatură și ceva de dezvoltare personală.

Literatura îmi așază sufletul mai bine în trup, iar psihologia sau filosofia nu-mi lasă mintea să lenevească. Și uite așa, am găsit eu rețeta pentru boala de lectură.

Dacă suferi și tu de ea, atunci știi că cel mai bun medicament sunt cărțile care-ți plac. De pildă, deunăzi, mi-a picat în mâini „Viața eliberată” a lui Jiddu Krishnamurti.

Krishnamurti este destul de cunoscut la noi în țară. Multe cărți, scrise de filosoful indian, au fost traduse și în limba română, așa că aveți de unde alege.

„Viața eliberată” de Jiddu Krishnamurti este o cărticică de numai 80 de pagini dar care adună în ea întrebări esențiale pentru viața oricărui individ. Cine ești tu? Care este scopul tîu în viață? Ce nevoie are mintea ta? Dar sufletul tău? Te va provoca lectura acestei cărți. Ai să vezi! Vei vrea să-ți răspunzi la toate aceste întrebări, nu ai cum altfel. Și e posibil ca apoi să îți redescoperi menirea pe acest pământ. Se citește ușor și la final parcă regreți că s-a terminat așa repede.

Dacă te va cuceri „Viața eliberată”, îți mai recomand două titluri, la fel de interesante: „Eliberarea de cunoscut” și „Trezirea inteligenței”. Ambele mi s-au părut interesante, așa că merită să le răsfoiești, dacă te pasionează acest gen de scriere.

Sper să-ți fi fost de folos reperele literare și dacă mai știi și tu câteva titluri interesante de acest autor, lasă-mi-le într-un comentariu. Abia aștept să le descopăr!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
17 likes
Articol precedent: Cheile OrzeiUrmatorul articol: Când prietenia nu e doar un cuvânt

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930