100 de căi spre fericire de Timothy J. Sharp


Am fi tentați să credem că „fericirea este un ceva care vine și pleacă destul de aleatoriu sau ceva care este experimentat doar de câțiva norocoși”, dar cartea pe care v-o propun, azi, „100 de căi spre fericire” de Timothy J. Shar,  demonstrează contrariul.

Ce este fericirea? Răspunsurile pot fi diverse, de la cele mai simple până la cele mai complexe. Dar, poate, nu definiția interesează atât de mult, cât modul în care fericirea poate fi dobândită.  Și chiar poate fi. Cel puțin, așa ne spune cartea.

Dacă te înscrii, chiar și timid, pe lista pesimiștilor, atunci să știi că această carte aduce vești bune. Oamenii pot învăța să devină mai optimiști, iar asta va aduce negreșit și fericire.

Înscrisă în psihologia pozitivă, cartea lui Timoty Sharp face din fericire un obiectiv realizabil, iar autorul ne promite că vom avea multe de câștigat de pe urma lecturii ei, dacă o vom aprofunda.

Secretul, pentru a simți în permanență gustul fericirii, este disciplina în a urma câteva tehnici zilnice.

Cartea propune 100 de obiceiuri menite să aducă fericirea în viața oricui. Sunt descrise simplu, într-un limbaj nepretențios și ușor de pus în aplicare în viața de zi cu zi.

Îți scriu doar câteva dintre ele:

  1.   Nu îți limita potențialul!
  2.   Oferă-ți câte o „happy hour”
  3.   Fă mici schimbări în viața ta
  4.  Renunță la comparații
  5.  Petrece-ți timpul cu oameni optimiști
  6.  Nu uita ce urmărești prin relațiile tale
  7.  Alege-ți cu grijă cuvintele
  8.  Stabilește-ți obiectivele
  9.  Prioritizează sarcinile
  10.  Nu mai aștepta fericirea

Pe restul, zic să le descoperi singur, căci sunt chiar foarte interesante. Dacă îți vor aduce sau nu fericirea, rămâne să vezi în timp, citind…

100 de căi spre fericire de Timothy J. Sharp

Lectură faină și cu folos!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe pagina de facebookcontul de instagram sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
4 likes
Articol precedent: Melancolia unui jazzist (2022)Urmatorul articol: De ce să mergi în satul Ciocănești

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930