Cafeneaua de la capătul lumii de John P. Strelecky


Unele cărți se citesc în doar câteva ore. Nu doar pentru că sunt scrise simplu se întâmplă asta, ci și pentru că subiectul lor este captivant. Așa este și cartea pe care v-o propun astăzi.

Deși pare ușurică, cartea Cafeneaua de la capătul lumii de John P. Strelecky strecoară între coperțile ei 3 dintre întrebările esențiale ale acestei vieți.

De ce ești aici? Îți este teamă de moarte? Ești un om împlinit? sunt întrebări pe care poate ți le-ai pus și tu măcar odată în viață. Dacă nu, atunci să știi că ai ocazia să te întâlnești cu ele prin personajul central al cărții, John.

 John își ia o săptămână liberă de la muncă pentru a se relaxa, însă decizia sa este un pic tulburată de aglomerația de pe autostrada pe care conduce. Astfel, decide să schimbe ruta. Odată cu această decizie, se rătăcește, și în orbecăiala lui dă peste o cafenea.

Cafeneaua de la capătul lumii, cum o numește John, este locul care îi schimbă viața.

Cafeneaua de la capătul lumii pare a fi una obișnuită, însă odată ce intri în posesia meniului, îți schimbi părerea despre tot ce se întâmplă aici.

Cele 3 întrebări de pe spatele meniului sunt motorașul unui joc pe care cei de la cafenea îl propun clienților. Și de aici, începe povestea cafenelei de la capătul pământului.

Nu ți-o spun pentru că nu asta e intenția mea, ci să te provoc să citești cartea. E relaxantă și profundă deopotrivă.

Te va prinde! Doar un pont îți dau! Fii atent la țestoasa verde de mare, s-ar putea să tragi niște învățăminte din povestea ei.

Am uitat să îți spun! Cartea a apărut în 2020 la editura Litera. Dacă nu o găsești pe la prieteni sau la biblioteca din orașul tău, îți las un link de unde o poți achiziționa online.

Să ai parte de ea și de o lectură faină!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Politețe autentică vs politețe formalăUrmatorul articol: Cea mai de treabă persoană pe care o cunosc

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031