De ce să mergi în satul Ciocănești


Când ți se pune un pitic pe creier că vrei să te duci undeva, te duci. Nu contează unde. Știi doar că vrei să pleci de acasă. Vrei să descoperi locuri și oameni noi. Cât despre experiență, vrei, desigur, să fie una specială.

Uneori destinațiile pe care le alegi te mulțumesc cu vârf și îndesat, alteori dai chix. Și tocmai pentru ca să nu ai vreun regret, hai să-ți spunem un loc de unde vei pleca cu sufletul plin. Ciocănești, acesta e locul pe care ți-l propunem.

De ce să mergi în satul Ciocănești…

Păi, pentru că aici sunt cele mai frumoase căsuțe din Bucovina, dacă nu cumva și din țara noastră.

Satul Ciocănești se află în județul Suceava. Dacă nu ai auzit încă despre acest loc, îți dăm ca punct de reper stațiunea balneo-climaterică Vatra Dornei. Satul Ciocănești se află la 21 de km de ea.

Auzisem de acest loc și am zis că e unul pe care nu vrem să-l ocolim. Așa că am pornit spre el.

Odată ajunși aici, timpul s-a oprit în loc. Aici să mergi doar dacă ai nevoie de liniște! Vei găsi din plin! Noi ne-am bucurat de ea la maxim.

Dimineața, după ce te trezești, auzi doar sunetul tălăngii. Și dacă mai faci câțiva pași în exteriorul locșorului unde te-ai cazat, ai toate șansele să inspiri un aer cu iz de Rai.

Și după ce te vei fi bucurat de toate astea, poți să pornești la pas prin comună. Noi așa am făcut! Altfel de bucuri de fiecare căsuță!

De ce sunt așa speciale căsuțele din satul Ciocănești? Pentru că sunt pictate cu motive tradițional-românești specifice zonei.

Nu vezi oriunde așa ceva! Iată de ce merită să-ți găsești timp pentru ele.

Când te plimbi pe lângă ele, ai senzația că ești într-o poveste.

Satul Ciocănești e ca un muzeu în aer liber.

Nu doar căsuțele te vor impresiona, ci și peisajele.

Când Cerul se unește cu Pământul și au ca liant verdele nebun al naturii, nu poate ieși decât ceva minunat. Ceva de care nu te saturi a privi.

Am aflat de la localnici că anual, la Ciocănești, are loc Festivalul Național al Oălor încondeiate, dar și Festivalul Național al Păstrăvului. Așa că, poate n-ar fi rău de planificat o călătorie în Satul Ciocănești și în această perioadă.

Dar dacă vrei să te bucuri în liniște de căsuțe și tot ce oferă viața la țară, atunci ai în vedere să nu îți suprapui călătoria cu aceste evenimente.

Una peste alta, Satul Ciocănești e un loc de vizitat când vrei să vezi ceva deosebit.

Dacă vrei să îți faci o idee despre cum arată acest locșor, am făcut un filmuleț cu acest loc minunat și ale lui căsuțe pictate. Îl găsești aici.

Să aveți drumuri line oriunde a-ți călători, și de ce nu spre Satul Ciocănești!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe pagina de facebookcontul de instagram sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: 100 de căi spre fericire de Timothy J. SharpUrmatorul articol: „Autovindecarea și personalitatea” de H. S. Friedman

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031