Când pleci la drum spre lăcașuri de cult, știi clar de ce faci asta. Vrei, poate, să te rupi de urban sau să-ți odihnești sufletul. Mănăstirile, toate, oferă când ajungi la ele un sentiment de-o altfel de apropiere de Dumnezeu.
Noi alegem, în fiecare călătorie pe care-o facem, și câte o bisericuță, un schit, o mănăstire, orice, numai să ascultăm adevărata liniște a lumii. Așadar, dacă vrei să mergi într-un loc tare frumos, departe de lume și mai aproape de Cer, trebuie să ajungi în comuna Panaci, județul Suceava.
La altitudinea de 1700 metri, pe versantul vestic al Culmii Piatra Tăieturii din Munții Bistriței, se află Mănăstirea Piatra Tăieturii – un loc care oferă panorame de vis și multă, multă liniște.
O parte din drumul până la ea este neasfalt, dar nu abandona! Când vei ajunge la destinație, vei vedea că a meritat să urci.
Mănăstirea este una de călugări și încă se construiește la ea. Chiar și așa, asta nu tulbură cu nimic frumusețea locului.
În curtea mănăstirii este încorporată stânca din vârful Muntelui Piatra Tăieturii, de la care vine și numele locului, iar la baza acestei stânci este peștera Sfântului Antonie cel Mare.
Aproape de Peșteră se află o cruce mare așezată într-un spațiu frumos amenajat, de unde ai o priveliște de vis.
Dacă te bate gândul să înnoptezi aici, să știi că mănăstirea oferă și cazare într-o casă de oaspeți.
Noi nu am rămas la mănăstire peste noapte și nici nu ne-am grăbit a pleca. E un loc din care cu greu te lași plecat. Liniștea de aici nu e deranjată decât de vântul care șuieră uneori peste înălțimile care înconjoară mănăstirea. În rest, totul e așa cum trebuie să fie când ajungi mai aproape de Dumnezeu.
Una peste alta, dacă ajungi prin județul Suceava, fă o călătorie și spre Mănăstirea Piatra Tăieturii și bucură-te de tot ce e aici! Uite, îți lăsăm aici un mic filmuleț, ca să-ți faci o idee.
Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe Facebook, Youtube, Instagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.
Pe curând!