Mănăstirea de pe Muntele Bolovanu

Mănăstirea de pe Muntele Bolovanu

Dacă dorești un sejur de relaxare, un loc care te va mulțumi este Stațiunea Slănic-Moldova, aflată în județul Bacău.

Cândva, numită Perla Moldovei, încearcă încă să-și atragă turiștii cu aerul curat și izvoarele sale tămăduitoare.

Merită să ajungi aici măcar o dată. Însă ceea ce vrem noi să îți dezvăluim, astăzi, nu este despre stațiunea cu pricina, ci despre ceea ce se află în împrejurimile ei.

Poate îți vor obosi ochii de văzut aceeași panoramă zilnic, așa că îți dăm niște ponturi de a-ți diversifica timpul.

La câțiva kilometri de stațiune poți descoperi cel puțin două locuri interesante.

Ca să ajungi la ele, trebuie ca o mică distanță din stațiune să o parcurgi cu mașina. Și dacă te încântă ieșirea din stațiune, iată ce îți propunem.

Mai întâi să-ți dezvăluim prima locație.

Mănăstirea de pe muntele Bolovanu

Noi am lăsat mașina la stradă și am pornit pe jos vreo 6 km. Este foarte plăcută drumeția. Cu fiecare pas făcut, în urma ta se construiește un peisaj cuceritor prin amploare. E tare frumos!

Odată ajuns la mănăstire, vei găsi un loc liniștit și frumos ,amenajat, în care îți poți odihni trupul după drumeție și asculta liniștea lui Dumnezeu.

Iar a doua locație, deși o să vă întâlniți cu ea când veți merge spre mănăstire, este Ferma Stâna Dacilor.

Ne gândim că este mai potrivit să mergeți la mănăstire cu măruntaiele goale, ca apoi să vă înfruptați din bucatele culinare specifice zonei. În afară de faptul că meniul este foarte atrăgător, spațiul unde se află micul restaurant este împodobit cu diverse sculpturi din lemn.

Cum suntem norocoși din fire, am avut șansa să vedem cum se nasc din butuci de lemn operele de artă. Un tânăr le sculpta cu o drujbă, da, cu o drijbă, ați auzit bine. Ne-a mirat și bucurat deopotrivă ce am văzut ,căci de atunci nici că am mai văzut până acum, la momentul povestirii.

Este foarte interesantă Ferma, așa că poposiți cu încredere.

Tot drumul către aceste două locații pe care vi le propunem este relaxant și rustic, motiv pentru care dacă sunteți în căutare de tradițional și simplitate, să știți că sunteți pe calea cea bună.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din împrejurimile stațiunii Slănic Moldova.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *