Schitul Oituz


Cum vine căldura, cum se activează în noi dorul de drumeții.

Așa că dacă aveți chef de una și poposiți pe meleaguri moldave, puteți să vă așterneți pașii spre Schitul „Nașterea Maicii Domnului” din comuna Oituz, județul Bacău.

Zona Moldovei este sărăcuță, știm cu toții, însă de bisericuțe, locuri tainice și simplitate nu duce lipsă.

Dacă vrei să ajungi la schit, lași mașina la stradă, și apoi vreo 3 km îi petreci urcând pe lângă căsuțe cu oameni simpli.

Treptat vei pătrunde în pădure. Aici e musai să caști ochii să admiri fiecare vietate și formă de verdeață, căci e prea frumos.

O să ai parte de niște lecții autentice de botanică, zoologie și muzică.

Păsările îți vor acompania pașii cu trilurile lor și te vei opri destul de des să le asculți. Este extrem de plăcut drumul până la schit și merită să faci această drumeție.

Aaa, uitasem să îți zicem, noi am făcut această drumeție într-o zi însorită de vară, așa că dacă ajungi pe același timp, nu-ți uita băscuța, căci după umbra pădurii care te-a răcorit, vei face și o baie veritabilă de soare.

La orizont vei vedea schitul, o ciupercuță, care cu fiecare pas pe care îl vei face, se va contura tot mai clar. Ajuns acolo, vei avea niște priveliști încântătoare, iar schitul micuț îți fa oferi vreme de stat cu tine și Dumnezeu într-o atmosferă rară. Nouă ne-a plăcut. Mergeți și încercați experiența acestei drumeții, dacă ajungeți prin Moldova, nu aveți nimic de pierdut!

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă dintr-o drumeție spre schitul din comuna Oituz.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
11 likes
Articol precedent: Mănăstirea de pe Muntele BolovanuUrmatorul articol: Povestea mea (2020)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031