Lacul Roșu și cel mai bun langoș😉

Lacul Roșu și cel mai bun langoș😉

Fiecare loc pe care-l vizităm creează o amintire condimentată cu diverse arome. Eu când spun Lacul Roșu, obligatoriu, amintirea lui are aromă de langoș cu smântână și usturoi.😉

Am vizitat Lacul Roșu de fiecare dată când am vizitat și Cheile Bicazului căci sunt foarte apropiate locațiile.

Lacul Roșu este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului de 6,9 magnitudine care s-a petrecut la 23 ianuarie 1838, ora 18:45.

O legendă spune că „surparea de teren ar fi acoperit un sat, omorându-i atât pe locuitorii lui, cât și animalele. Apa adunată a avut culoarea roșie de așa de mult sânge, încât numele lacului a devenit atât Lacul Roșu, cât și Lacul Ucigaș.”  Realitatea e că din 1936 este denumit oficial Lacul Roșu.

Locația oferă aer bogat în aerosoli naturali și liniște dacă nu sunt prea mulți turiști. Pe lângă asta, o plimbare pe lac cu barca, câteva fotografii inedite, o cafea la o terasă și, desigur, un langoș, după al cărui gust vei tânji multă vreme, îți pot umple o zi dintr-un weekend.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Lacul Roșu.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 

 

 

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *