Înțelepciunea caracatiței (2020)


Uneori ai nevoie și de povești adevărate, iar dacă sunt și despre partea frumoasă a acestei lumi, atunci sufletul tău e câștigător.

Și pentru că voiam ceva real, am căutat, pe platforma Netflix, filme documentare. Printre ele am găsit, unul proaspăt și mai ales premiat.

Am căutat recenzii despre el și am găsit doar una pe https://m.cinemagia.ro/filme/my-octopus-teacher-2978385/, dar convingătoare, așa că am dat play.

„Înțelepciunea caracatitei” (2020) nu este, așa cum te-ai aștepta, doar un film documentar despre o moluscă. Este povestea unei prietenii rare. Ea începe cu expunerea motivului creării acestui film documentar.

Creatorul acestei bijuterii documentare ,„Înțelepciunea caracatitei”, biologul marin sud-african Craig Foster, dupa o perioadă de muncă asiduă și mult stres, hotărăște să se detașeze și să-și regăsească liniștea. Așa că, decide să facă scufundări la 21 km de Cape Town.

Timp de aproape un an explorează adâncurile unui golf care-i dezvăluie o minunăție de caracatiță de care se atașează extrem de mult. Atașamentul ajunge a fi reciproc. Se naște „o prietenie”, una de Oscar, căci da, documentarul a câștigat Premiul american de film.

Nu vei avea parte doar de cadre superbe ale adâncurilor care adăpostesc vietăți surprinzătoare, ci și de o poveste emoționantă pe care creatorul ei a trăit-o cu toată ființa.

Este multă emoție în acest film documentar, ai să vezi.

Creatorul mărturisește că toate scufundările pe care le-a făcut, l-au schimbat. Aceeași senzație am avut-o și eu după vizionarea filmului. Se întâmplă ceva cu ființa ta când urmărești această poveste din adâncuri. Ce?

Te las să descoperi, singur. Trăirea e una specială. Sper să-ti placă!

https://www.youtube.com/watch?v=3s0LTDhqe5A

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând, dragi prieteni!

0 comentarii
27 likes
Articol precedent: Cum se planifică o călătorieUrmatorul articol: Situl (2021)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031