Situl (2021)


Nu trebuie sa fii atras de arheologie ca sa urmărești filmul „Situl”, ci doar să-ți placă filmele inspirate de fapte adevărate.

Situl (2021)

spune povestea comorii descoperite pe proprietatea lui Edith Pretty, o pasionată de arheologie a sec. al XX-lea, care angajeaza un „excavatorist” să sape o anumită zonă din terenul pe care aceasta îl deține.

Acțiunea filmului pare simplă dar cu fiecare scenă ea se adâncește, dezvăluind povești de viață tulburătoare si intigrante.

Vei întâlni în film nu doar dorința care împlinește visuri, ci și cea care mistuie. Vei cunoaște diverse fațete ale iubirii, uneori prea arzătoare, alteori prea de neînțeles.

Vei trăi cadre pe care vei vrea să le oprești pentru a le revedea pentru înțelesul lor adânc, iar ultimile minute ale filmului, care chiar te emoționează, te îndeamnă să nu te oprești odată cu finalul filmului, ci să afli mai multe despre această poveste adevărată.

Ce a însemnat tezaurul descoperit în apropiere de Sutton Hoo, în Suffolk, Anglia?

Iată ce am aflat noi: „tezaurul cuprindea bijuterii anglo-saxone de aur, descoperite în 1939 într-o corabie adusă pe uscat şi îngropată sub o movilă, în apropiere de Sutton Hoo, în Suffolk, Anglia.

Corabia a fost monumentul funerar pentru un rege saxon din sec. al VII- lea e.n., probabil Raedwald (mort cca. 625) al Angliei de Est; pe aceasta a fost construit un mausoleu din lemn, ce conţinea un mare tezaur, incluzând bijuterii fine, arme şi o armură, un sceptru, monede de aur, cornuri de băut, o liră, etc., precum şi multe obiecte casnice din argint.

S-a presupus că nava a venit din estul Suediei, la mijlocul sec.  al VI-lea, cu un grup ce a fondat o dinastie a anglilor de est.

Multe dintre bijuteriile din aur sunt împodobite cu email încrustat cu granate.”

Dacă vrei să vezi și câteva imagini cu tezaurul ai câteva aici.

https://www.britishmuseum.org/collection/galleries/sutton-hoo-and-europe

Ai să vrei să afli mai multe despre asta, după vizionarea filmului „Situl”, pentru că povestea are sare si piper.

O sa-ți placă nu doar jocul actorilor Carey Mulligan și Ralph Fiennes, ci și povestea lor.

E un film bun. Merită timpul tău! Vizionare plăcută!

https://www.cinemagia.ro/trailer/the-dig-23629/

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: Înțelepciunea caracatiței (2020)Urmatorul articol: The Walk (2015)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031