Societatea zăpezii (2024)


Poate îți vei zice: cunosc povestea adevărată, de ce să mai urmăresc și filmul? Păi, cel puțin pentru două motive! Unul dintre ele este cel legat de propunerea lui, din partea Spaniei, la categoria cel mai bun film internațional pentru premiile Oscar 2024, și celălalt, pentru lecția de curaj și supraviețuire a protagoniștilor.

Societatea zăpezii (2024)

este un film spaniol care repune în cadre cazul prăbușirii unui avion.

În 13 octombrie 1972, un avion uruguyan, cu 40 de pasageri – o echipă de rugby – și 5 membri ai echipajului de zbor, se prăbușește în Munții Anzi. Odată cu prăbușirea avionului, destinația Chile se spulberă pentru majoritatea dintre ei.

După 66 de misiuni de căutare, autoritățile opresc urmărirea avionului și a pasagerilor, urmând a relua investigația în primăvara anului următor, când zăpada s-ar fi topit.

Cumva, totul pare de înțeles până aici. Un eveniment nefericit, un avion prăbușit, insucces în găsirea lui. Dar, nu! Nefirescul și neomenescul își fac apariția treptat. Nu e de domeniul fantasticului ce vei vedea, și în asta stă valoarea filmului. Tot ce se întâmplă în acest film s-a petrecut și în realitatea anului 1972, în acest cumplit accident aviatic.

Filmul durează 2 ore și jumătate. Habar n-ai când trec. Filmul reușește să te transpună din fotoliul tău confortabil de acasă, într-un abis. Cu fiecare scenă pe care o vizionezi, fără să vrei îți pui întrebări peste întrebări. Te trezești că te imaginezi acolo. Nu știi cum și când ai ajuns acolo. Te cutremuri, te sperii, te minunezi, cedezi, lupți, speri  și totul pornește iar de la capăt.

O nebunie de film! Este despre niște oameni, 16 la număr, care s-au întors din pragul morții, acasă, în data de 22 decembrie 1972. Cum a fost posibil să învingă moartea, afli din acest film inspirat din fapte reale.

Nu doar subiectul filmului stârnește interes, ci mai ales comportamentul individului aflat în situații-limită. De pildă, ai fi capabil să mănânci din carnea prietenului tău ca să poți supraviețui? Și ăsta e doar un exemplu. Pe restul te las să le descoperi singur.

Nouă ne-a plăcut cum a fost realizat filmul. Deși pare static, din pricina cadrului în care se desfășoară, filmul primește acțiune datorită protagoniștilor care se află într-o continuă luptă pentru supraviețuire.

Destinul clipei, natura nemiloasă și lupta omului cu forța ei, prietenia adevărată și dorința de a trăi se regăsesc într-o combinație pe care nu o poți trece cu vederea.

Până vom vedea ce șanse are la Premiile Oscar din 2024, merită vizionat și trăit. Uite, îți las aici și trailerul ca să-ți faci o idee. Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, prieteni!


0 comentarii
4 likes
Articol precedent: Ce ne apropie și ce ne desparte pe unii de alțiiUrmatorul articol: Pe urmele celui care a scris, fiicei sale, cea mai frumoasă scrisoare

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829