Omul lui Dumnezeu (2021)


Ce poate fi mai liniștitor decât să asculți un psalm cântat sau să petreci câteva ore vizionând un film cu temă religioasă, mai ales în vremea de dinaintea Sărbătorii Paștelui?

Așa că, dacă ai dispoziție pentru așa ceva, uite, îți recomand un film bun. Este vorba despre „Omul lui Dumnezeu”, o dramă biografică. A fost cândva și pe platforma Netflix, dar se pare că l-am ratat. Dar ce nu găsești în minunata lume a internetului? De toate, inclusiv filmul de care vă vorbesc.

Eu l-am vizionat pe site-ul unei mănăstiri. Îl găsești, fără probleme, dacă vrei să-l vizionezi.

Subiectul filmului este sfântul Nectarie de la Eghina.

Filmul, așa cum bănuiești, este  lent. El surprinde viața Sfântului Nectarie de când este prigonit din Egipt și până la ultima lui suflare pe Pământ.

Filmul oferă, prin rolul Sfântului Nectarie, lecții de smerenie, bunătate, răbdare și iubire, care te vor emoționa cu adevărat.

Nectarie a fost preot, director de școală, călugăr care a înființat o mănăstire de călugărițe pe insula Eghina, și în cele din urmă, în 1961 este proclamat Sfânt.

Ultimele clipe în această lume ale Sfântului Nectarie încheie apoteotic exsitența sa printr-un miracol. Alături de Sfântul Nectarie, în salonul de spital, unde acesta se stinge din viață, se afla un bolnav paralizat (rol interpretat de Mickey Rourke) care în momentul în care atinge hainele Sfântului, se vindecă și merge din nou.

Simplitatea, modestia și generozitatea Sfântului Nectarie de la Eghina fac din acesta un exemplu de credință adevărată. Toate aceste calități exemplificate le veți regăsi în cele 103 minute, cât durează filmul.

Nouă ne-a plăcut filmul. Uite îți lăsăm trailerul aici.

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: „Doamna Nobel” de Lisa StrømmeUrmatorul articol: O zi la Izvorul Mureșului

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031