„Doamna Nobel” de Lisa Strømme


 Iubirea este unul dintre sentimentele care aduc un pic de Rai pe Pământ. Iubirea naște povești de tot felul. Unele lasă în urma lor tristețe,  altele dimpotrivă, multă fericire. Așa e în viață, ca într-un carusel. Pentru o clipă ești la înălțime, unde totul e Rai, și dintr-odată ajungi jos, acolo unde iubirea parcă te duce în Infern. Iubirea, pe care uneori omul o eliberează în ciuda a tot ce este potrivnic, rămâne singurul lucru prețios din viața lui. Cine a iubit cu toate celule sale poate înțelege iubirea care învinge timpul cu toată amploarea lui cu tot.

Despre o astfel de iubire vorbește romanul pe care vi-l propun azi…

Doamna Nobel” de Lisa Strømme

Romanul spune povestea de dragoste dintre Alfred Nobel și Sofie Hess. Despre Alfred Nobel am auzit cu toții. Știm că este inventatorul dinamitei și cel care a lăsat în testamentul său dorința ca o parte din averea sa să fie dăruită anual, prin premii, celor care au adus cel mai mare beneficiu omenirii. Acestea sunt doar două întâmplări care se leagă de marele nume al lui Alfred Nobel. Romanul surprinde însă povestea de iubire pe care acesta o trăiește cu Sofie Hess și zbuciumul pe care acest Omuleț îl trăiește de-a lungul vieții sale, din pricina invenției sale.

Autoarea s-a documentat pentru acest roman, așa că e scris pornind de la fapte reale. E o mică biografie a celui ce a fost Alfred Nobel, a iubirii ce a cesta a trăit-o și a femeii care a stat în umbra lui destui ani, ca să merite a fi amintită.

Așadar dacă ai chef de o biografie romanțată,

„Doamna Nobel” de Lisa Strømme

poate fi o alegere bună.

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: A dărui înseamnă și a oferi ceva din tineUrmatorul articol: Omul lui Dumnezeu (2021)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031