The Walk (2015)


Îmi trecuse pe la ureche numele Philippe Petit. Undeva la radio auzisem despre el. Asta știu sigur, dar mai multe nu.

Și uite așa, fiindcă memoria încă mai e vie, în timp ce căutam un film pe Netflix, am dat peste o scurtă recenzie în care am regăsit numele Philippe Petit. Zic, halt! Ia să văd care este povestea acestui nume. M-a atras și am dat play.

Filmul „The Walk” spune povestea acrobatului francez Philippe Petit. Cine a fost el? A fost cel care în 8 august 1974 a mers pe o sârmă agățată între cele două turnuri gemene World Trade Center din New York. Dar până la acest episod, Philippe a mai făcut și alte acrobații pe care filmul le dezvoltă pe rând, într-o poveste biografică foarte interesantă.

The Walk….

surprinde viața lui Philippe încă de când era copilandru, ca mai apoi să se concentreze asupra visului său de a merge pe sârmă între cele două turnuri din America.

Desigur toate momentele sale de acrobație sunt neautorizate, iar asta sporește suspansul filmului.

La 400 de metri deasupra solului, Philippe a evoluat sub privirile oamenilor îngroziți de ceea ce văd, timp de 45 de minute, făcând opt pase de-a lungul firului. Ușor de închipuit cum a fost la acea vreme acest spectacol.

Incredibil ce au trăit americanii în acele vremuri!

Azi, grație regizorului Robert Zemeckis, ne putem bucura prin arta lui cinematografică de un moment de excepție din istoria acrobației, cea a lui Philippe Petit.

O să îți placă! Asta cred. Așadar, vizionare plăcută!

https://www.cinemagia.ro/trailer/the-walk-12421/

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând, dragi prieteni!

 


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Situl (2021)Urmatorul articol: Cheile Zănoagei

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031