Regina Cleopatra (2023)


Ne naștem puternici sau devenim. Așa e viața cu unii dintre noi, cât despre aceia care trebuie să scrie istorie, nu mai zicem. Ei se nasc pentru asta și nu pentru altceva. Așa a fost și Cleopatra, ultima regină a Egiptului.

Multe filme s-au turnat despre ea și toate au impresionat publicul. Și dacă încă mai vrei să pătrunzi în povestea acestei legendare figuri feminine, platforma Netflix îți pune la dispoziție un documentar care a ridicat destul de multe obiecții. Una dintre ele fiind legată de, ce crezi, culoarea pielii actriței care o joacă pe Cleopatra, Adele James: Cleopatra avea „pielea albă şi trăsături elenistice”, declara Ministerul egiptean pentru Antichităţi într-un comunicat.

De culoare sau nu, Cleopatra a fost cea mai frumoasă regină din Antichitate, cel puțin așa ne spune istoria. Despre asta și nu numai aflăm din documentarul „Regina Cleopatra” pe care ți-l recomand dacă ești pasionat de istorie și personalități celebre.

Regina Cleopatra (2023)

are doar 4 episoade și îmbină firul epic al poveștii cu mărturii ale istoricilor care au studiat figura celebră a celei ce a fost Cleopatra, regina Egiptului.

De la primii pași pe care-i face spre rolul de regină a Egiptului, apoi lupta pentru a-și menține tronul, la pachet cu o tolbă de compromisuri și gesturi de neînțeles, parcă, până la iubirile sincere sau nesincere alături de mari nume ale Imperiului roman, dictatorul roman Iulius Gaius Cezar și mai apoi generalul Marc Antoniu, regina Cleopatra scrie istorie și cu acest film documentar.

Documentarul este o altă filă de istorie scrisă pentru a ne vorbi despre o regină puternică. Vezi dacă te prinde. Uite aici trailerul.

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Ce să faci o zi în BruxellesUrmatorul articol: Două locuri faine de văzut într-o zi: Haga-Scheveningen și Marea Nordului

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031