Ce să faci o zi în Bruxelles


Dacă îți propui să vizitezi Belgia, unul dintre orașele pe care trebuie să le vezi este Bruxelles. Este frumos, dar aglomerat. Dacă în aprilie forfoteau prin oraș o grămadă de oameni, vă puteți imagina cum este în perioada concediilor de vară. Așadar luați în calcul perioada în care-l veți vizita.

Bruxelles este capitala Belgiei și un centru important a numeroase instituții internaționale, cele mai importante fiind cele ale Uniunii Europene.

Nu doar pentru asta am vrut să vizităm Bruxelles, ci și pentru  „poveștile” care l-au făcut renumit. Așa că am pornit în descoperirea lor rând pe rând.

Primul nostru obiectiv a fost statuia din bronz Manneken Pis sau „omulețul pișăcios”. Povestea acestei statui provine dintr-o faptă istorică. Un copil a salvat Bruxellesul de la nimicire. În secolul al XVII-lea, la un moment dat, olandezii au vrut să dea foc cetății. Când au dat foc fitilului, un băiețaș pierdut, ce rămăsese în afara cetății, a urinat pe fitil, și astfel a rămas celebru.

O altă legendă spune că acest copil s-a rătăcit de părinții săi. După lungi căutări, tatăl său, un om bogat, l-a găsit în această poziție.

Indiferent care e povestea adevărată, cert e că această statuie adună în fața ei mii de turiști. Am fost și noi s-o vedem și ne-am amuzat puțin de ea.

După această statuie minunată, ne-am continuat plimbarea pe aleile pietruite și lucioase care ascund clădiri interesante și diverse magazinașe cu suveniruri, ciocolată, gofre cu diverse topping-uri și desigur celebrii cartofi prăjiți belgieni.

E o nebunie în aceste magazinașe, dar ne-a plăcut să ne strecurăm în ele și să ne răsfățăm cu tot ce ofereau. Așa că, vă recomandăm să nu le ocoliți și mai ales să nu ratați degustarea produselor belgiene care sunt renumite pentru savoarea lor deosebită. Și vă garantăm că așa e! Cu siguranță gustul ciocolatei belgiene, a gofrelor sau vafelor, cum le zicem noi, românii, sau a cartofilor belgieni prăjiți o să vă bucure într-un mare fel papile gustative.

Și după ce îți potolești poftele culinare, te poți îndrepta liniștit către Piața Mare din Bruxelles. Aici e un adevărat spectacol de arhitectură. Clădiri impunătoare care ating cerul te vor da pe spate și te vor amuți. Sunt de-a dreptul speciale.

Această Piață este piața centrală a orașului și e musai de vizitat dacă ajungi în Bruxelles. De altfel e și cea mai importantă atracție a orașului. Piața este bine delimitată de:

  • Primăria orașului care are 96 de m înălțime și are deasupra o statuie de 3 metri a Arhanghelului Mihail ucigând un demon

  • Maison du Roi (Casa Regală), sau Broodhuis (Casa Pâinii)

  • Casele breslelor

  • Intrarea spre Galeriile Regale Sfântul Hubert unde veți vedea 54 de buticuri de lux, și când zicem lux, apăi lux e! Veți vedea!

Noi, după ce ne-am săturat de făcut piruete prin centrul pieței, ne-am îndreptat către Catedrala Sfântul Mihail și Sfânta Gudula. Aici a avut loc mariajul dintre Prințul Moștenitor al Coroanei Belgiei Philippe și mireasa sa, Prințesa Mathilda. Nu asta ne-a impresionat peste măsură, ci frumusețea și grandoarea ei.

Apoi am trecut și pe la Parlamentul European și pe la Atomium – un monument renumit al moleculei de fier, mărită de 150 de miliarde de ori. Cum fu pe aici, vă povestim pe îndelete în postările viitoare.

Una peste alta, Bruxelles, ne-a plăcut și nu puțin, ci mult.

Dacă încă nu ai ajuns în Bruxelles, ți-am lăsat aici un filmuleț cu imagini pe care le-am surprins noi în timpul hoinărelii prin oraș.

Să ai drumuri bune și experiențe faine, oriunde ai merge în lumea asta!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Acasă la doamna Stella ArtoisUrmatorul articol: Regina Cleopatra (2023)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829