Imperiul Cimpanzeilor (2023)


Dacă ești pasionat de documentare, hai să-ți zic unul fain: Imperiul Cimpanzeilor.

Are doar 4  episoade care ascund în spatele lor o muncă de 23 de ani. Regizat de James Reed, documentarul, așa cum spune și titlul lui, este despre Măria sa Cimpanzeul.  Nu doar despre unul, nici vorbă, ci despre destui cât să te prindă în hățișul poveștilor lor.

ADN-ul uman este asemănător cu ADN-ul cimpanzeilor în proporție de 98%, măcar pentru asta și tot merită să urmărești documentarul. Ce ne aseamănă în așa hal? Destule!

Documentarul urmărește viața cimpanzeilor din pădurea tropicală Ngogo, Uganda. Pădurea, habitatul lor, va fi decorul celor două ore de film în care te vei pierde de-a binelea.

La un moment dat, uiți că este un documentar, așa bine este construită povestea lui. De la cimpanzeul de câteva luni, care crește sub ochii noștri, alianțele și luptele care se creează între primate, supunerea și răzvrătirea lor, spiritul de coabitare dar și înstrăinare, iubire și trădare, până la încheierea unui ciclu de viață dominat de Cimpanzeul Jackson – toate se derulează prin cadre extrem de bine regizate.

Nu doar inteligența lor te va surprinde, ci și atrocitățile de care sunt capabile. Fiecare cimpanzeu, care ocupă o poziție în trib, poartă un nume, așa că va fi ușor să le urmărești evoluția.

Vei vedea două triburi de cimpanzei cu toată viața lor de zi cu zi, cu bune și rele, exact ca în viața celorlalți cu care sunt asemuiți, oamenii.

Imperiul Cimpanzeilor (2023)

este un documentar tare fain realizat, așa că ți-l recomand spre vizionare!

Uite și un trailer, ca să te dumirești ce și cum.

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: 4 motive să vizitezi orașul AachenUrmatorul articol: Acasă la doamna Stella Artois

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930