4 motive să vizitezi orașul Aachen


Nu de puține ori, destinația pică pe locul al doilea în comparație cu drumul pe care-l parcurgi până la ea. Desigur, te bucură și faptul că ți-ai atins obiectivul propus, însă tot ce trăiești până ajungi la el, poate cu mult acoperi euforia noului. Experiența călătoritului cu toate trăirile lui, se știe că te umple doldora de amintiri. Nouă ni s-a întâmplat de multe ori, inclusiv în concediul ce tocmai s-a încheiat.

În planul de călătorie am avut și Belgia. Dar până să ajungem aici, a trebuit să traversăm și câteva orașe din Germania. Unul dintre ele a fost orașul Aachen. Nu am alocat timp prea mult pentru el, având în vedere că urma să-l traversăm la primele ore ale dimineții.Cu toate astea, am zăbovit mai mult decât am crezut. Și asta pentru că orașul Aachen ne-a surprins tare plăcut.

Cu siguranță nu am văzut tot ce avea de oferit Aachen, însă pe câteva le-am surprins în toată splendoarea lor.

Aachen este cel mai vestic oraș al Germaniei. Se învecinează cu Belgia și Olanda, la vest și este al 13-lea oraș ca mărime din landul Renania de Nord-Westfalia și al 28-lea ca mărime din Germania.

Tot ce știam despre Aachen, pentru că ne picase informația asta în ochi, era că aici se află cel mai mare spital cu o singură clădire din Europa. Din păcate noi nu am reușit să ajungem să-l vedem, dar au fost altele care ne-au bucurat sufletul. Iată de pildă…

4 motive să vizitezi orașul Aachen

  • Catedrala construită din ordinul lui Carol Cel Mare
  • Primăria care datează din anul 1330
  • Fântâna păpușilor care vorbește prin figurinele sale despre istoria orașului Aachen și…
  • Centrul orașului, unul colorat și atrăgător.

Aachen ne-a rămas în suflet și nădăjduim într-o bună zi să-l descoperim în totalitate.

Dacă vrei să vezi mai multe din orășelul Aachen, ai aici un filmuleț cu ce am surprins noi fain prin el.

Vă dorim să ajungeți în orașul Aachen, dacă încă nu s-a întâmplat deja, și să aveți drumuri line cu experiențe faine!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: „Dacă pisicile ar dispărea din lume” de Genki KawamuraUrmatorul articol: Imperiul Cimpanzeilor (2023)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031