Cum se planifică o călătorie

ECum se planifică o călătorie, pare simplu la prima vedere, nu? Îți spui: Gata, plecăm în călătorie și asta-i tot!

Pentru noi însă e altfel. De ce? Pentru că a călători nu înseamnă numai a pleca de acasă, ci și a trăi experiențe noi.

Noi, când plecăm în călătorii, căutăm nu doar a ne desprinde de rutina orașului, ci și a descoperi toate chestiile demne de așezat în sufletul nostru. Și pentru asta, înainte de toate ne documentăm.

Totul începe cu perioada în care ne putem plia amândoi concediul. Uneori ne iese, alteori nu, dar de cele mai multe ori Dumnezeu ne așază frumos amândurora timpul liber.

Odată stabilită perioada de concediu, cu tot cu anotimpul în care vrem să ne relaxăm, dăm startul cercetărilor: ce vrem să vizităm și unde vrem să ne cazăm.

Faza cu  obiectivele de vizitat e cea mai hapsână. Ne mânâncă zile bune. În funcție de zona pe care alegem să o vizităm, începem să-l luăm la întrebări pe Tata Google. Și când l-am epuizat definitiv, trecem la studiat cărțile de turism. Da, cărțile!

Există ghiduri de călătorie vechi care ascund obiective turistice uitate de lume. Aici e comoara pe care nu o găsești pe internet. Am observat asta de mai multe ori. Așa că, primul punct de urmărit în planificarea unei călătorii interesante este să răsfoiți și câteva cărți depre turism.

După ce am stabilit obiectivele de vizitat, urmează partea artistică. Desenăm hărțile de drum. Unul dintre noi e tare talentat la asta și își face tema cu cea mai mare seriozitate. În curând o să împărtășim cu voi și hărțile noastre de călătorie, poate vă vor inspira.

După ce dosarul cu hărți a mai înhățat câteva hârtii, ne pierdem timpul cu identificarea unei cazări care să corespundă preferințelor noastre.

Ce înseamnă asta? Păi, pe primul loc în preferințele noastre este priveliștea pe care o oferă locația unde se află cazarea, da!

Apoi urmează, desigur, câte stele sau margarete vom putea număra și recenziile despre cazare.

Dar, pentru noi, cel mai greu în planificarea unei călătorii cântărește intuiția și flerul nostru de a călători prin viață.

Și chiar azi se împlinesc vreo 7 de la promisiunea pe care amândoi am făcut-o în fața lui Dumnezeu. Am promis că vom călători împreună până la final de drum. Oricum va fi, ne vom ține de mână și șosete. Asta e promisiunea noastră! Și se făcură vreo 10 de când ne-o ținem.

Așadar, intuiția feminină cu flerul masculin fac întotdeauna echipă bună.

Suntem doi călători însetați de apele ce despart munții și flămânzi de drumurile care ne aduc în cale cea mai savuroasă hrană: cea pentru suflet. Căci, nu-i așa, el e cel mai flămând dintre toate, sufletul! El vrea mereu să fie sătul de fericire.

Fericirea, pentru unii dintre noi, înseamnă să călătorești spre lumi noi ca să te redescoperi de fiecare dată, altfel și iar altfel.

Ața că după ce ne-am folosit intuiția și flerul, urmează partea practică: băgăjelul. Ei, aici e iar o poveste de spus.

Noi avem o listă cu cele trebuincioase unei călătorii, iar cel mai practic dintre noi o citește clar, rar dar hotărât. O astfel de listă te scutește în orice călătorie de îmbufnări și momente neplăcute.

După vreo 10 ani de călătorit, știm ce vrem, slavă Domnului! Așa că lista asta e rugăciunea „Tătăl Nostru” pentru fiecare călătorie. Fără ea nu începem nicio călătorie. Fă-ți ți tu una, ai să vezi cât de folositoare îți va fi!

Ei, și după ce parcurgi toate aceste etape, nu uita înainte de plecare să-ți alimentezi bine rezervorul, buzunarul sau cardul și să-ți faci rugăciunea pentru un drum bun.

Dacă ești călător nebun ca noi, știi că orice călătorie are o etichetă veșnică: imprevizibilul! Știm de el și nu-l ignorăm. Știm că ne însoțește la fiecare kilometru, dar și el știe că Dumnezeu așterne totul așa cum trebuie să fie.

Așa că, pornim la drum mereu cu Providența la rever și bucuroși de noi descoperiri ale acestei lumi.

Poate mâine mi-oi aminti și alte ingrediente care fac dintr-o călătorie o amintire de neuitat, dar până atunci, cam așa arată prin capul meu, azi, planificarea unei călătorii.

Habar nu am dacă partenerul meu de călătorii va citi ce am scris eu aici, dar dacă o face, i-aș zice azi, când acum vreo 7 ani ne puneam vergea pe deget și sigiliu pe inimi, „La mulți ani să trăiești, soțul meu drag, coechipier de nădejde ce ești! 🥳🤗😘

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând, dragi prieteni!
0 comentarii
7 likes
Articol precedent: Cealaltă moștenitoare Boleyn (2008)Urmatorul articol: Înțelepciunea caracatiței (2020)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2021
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930