Horezu – un curcubeu pe cerul Olteniei

Horezu – un curcubeu pe cerul Olteniei

Când spui Horezu – un curcubeu pe cerul Olteniei, automat gândul îți zboară la ceramica sa. Toți românii o cunosc și se mândresc cu ea.Dacă ai ajuns în Horezu atunci sigur și tu te-ai bucurat de toate exponatele din ceramică, dar dacă încă nu ai ajuns aici, timpul nu e pierdut, sănătoși să fiți. Horezu e un oraș în județul Vâlcea, așa că dacă pașii te poartă prin Oltenia vei avea parte aici de un curcubeu meșterit de artiștii ceramicii.

În Horezu e ca într-un sat de vacanță al meșteșugului. Când vei ajunge aici, de o parte și de alta a străzii principale, vei găsi buticuri cu diverse obiecte din ceramică. Te avertizăm: îți trebuie timp! Nu ai cum să te desparți prea repede de ele. E un spectacol de culori și mici opere de artă. Ai să te convingi la fața locului și sigur vei pleca cu un souvenir. Aaa, și fii atent la ce cumperi dacă îți dorești o cermaică autentică de Horezu. Unele produse sunt aduse din Bulgaria și etalate spre vânzare. Cel mai sigur e să verifici produsul care ar trebui să fie semnat.

Nu departe de Horezu, la vreo 3 km se află și satul Olari. Dacă aveți timp mergeți. Aici este cel mai important centru de ceramică din România. Puteți vedea olarii cum prelucrează lutul și ce minuni ies din mâinile lor.

Horezu – un curcubeu pe cerul Olteniei, cum ne place nouă să-i spunem,  merită vizitat măcar o dată în viață. Îți va aduce veselie în priviri, mândrie în inimă și bucuria de-a-l fi vizitat.

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Horezu, capitala ceramicii românești.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *