Horezu – un curcubeu pe cerul Olteniei


Când spui Horezu – un curcubeu pe cerul Olteniei, automat gândul îți zboară la ceramica sa. Toți românii o cunosc și se mândresc cu ea.Dacă ai ajuns în Horezu atunci sigur și tu te-ai bucurat de toate exponatele din ceramică, dar dacă încă nu ai ajuns aici, timpul nu e pierdut, sănătoși să fiți. Horezu e un oraș în județul Vâlcea, așa că dacă pașii te poartă prin Oltenia vei avea parte aici de un curcubeu meșterit de artiștii ceramicii.

În Horezu e ca într-un sat de vacanță al meșteșugului. Când vei ajunge aici, de o parte și de alta a străzii principale, vei găsi buticuri cu diverse obiecte din ceramică. Te avertizăm: îți trebuie timp! Nu ai cum să te desparți prea repede de ele. E un spectacol de culori și mici opere de artă. Ai să te convingi la fața locului și sigur vei pleca cu un souvenir. Aaa, și fii atent la ce cumperi dacă îți dorești o cermaică autentică de Horezu. Unele produse sunt aduse din Bulgaria și etalate spre vânzare. Cel mai sigur e să verifici produsul care ar trebui să fie semnat.

Nu departe de Horezu, la vreo 3 km se află și satul Olari. Dacă aveți timp mergeți. Aici este cel mai important centru de ceramică din România. Puteți vedea olarii cum prelucrează lutul și ce minuni ies din mâinile lor.

Horezu – un curcubeu pe cerul Olteniei, cum ne place nouă să-i spunem,  merită vizitat măcar o dată în viață. Îți va aduce veselie în priviri, mândrie în inimă și bucuria de-a-l fi vizitat.

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Horezu, capitala ceramicii românești.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Confortul nostru cel de toate zileleUrmatorul articol: „Decizii hotărâtoare care au schimbat vieți” de Daniel R. Castro

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031