„Gambitul Damei” (2020)

„Gambitul Damei” (2020)

Nu trebuie neapărat să fii pasionat de șah ca să vizionezi miniseria „Gambitul Damei”.

Formată din 7 seriale, miniseria este bazată pe romanul omonim al autorului american Walter Tevis.

Încă de la primul serial vei fi captivat. Povestea filmului începe cu drama unei fetițe. Elizabeth Harmon, căci despre ea este vorba, ajunge la orfelinat în urma morții mamei sale. La orfelinat, Beth descoperă jocul de șah și în scurt timp, cu ajutorul lui Shaibel își dezvoltă tehnica jocului și face pași mici dar siguri spre marea lume a campionilor de șah. Dar până să ajungă în această lume trebuie să-și trăiască destinul.

Este înfiată, se luptă cu sărăcia, alcoolismul mamei, nepăsarea tatălui, dependența sa de pastilele trachilizante, alcool și mai ales trăirile interioare specifice vârstei adolescentine. Vei trăi alături  de personajul Beth, interpretat magistral de actrița Anya Taylor-Joy, perioada anilor ,’60 cu moda, muzica și oamenii lor.

„Gambitul Damei” este un serial de care te vei îndrăgosti. La un moment dat vei fi  chiar tu o piesă de șah pe care serialul o joacă pe degete. De ce spun asta? Pentru că pur și simplu nu te poți rupe de el.

Este fain! Mă bucur că i-am dat o șansă  și l-am vizionat. Alături de „Suits” , „Gambitul Damei” se înscrie pe lista preferințelor noastre în materie de seriale.

Dacă nu ați văzut încă serialul care se folosește de sportul minții, adică șahul, este momentul. O să vă placă!

https://www.youtube.com/watch?v=akXPLYNTgmM

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *