Schitul de la Nămăiești

Schitul de la Nămăiești

Există lăcașuri de cult care îți rămân în suflet pentru totdeauna, de pildă Schitul de la Nămăești din județul Argeș.

Legendele spun că aici ar fi fost o veche catacombă a creștinilor în timpul ocupației Daciei de către romani, însă dacă veți căuta informații despre apariția acestui schit, veți găsi mai multe variante. Nici data întemeierii mănăstirii nu este cunoascută, doar într-un document se amintește ceva de anul 1547.

În sfârșit, dincolo de toate acestea, merită să vedeți schitul rupestru. Noi când am poposit aici, era o zi de august. Și azi îmi amintesc că de o parte și de cealaltă a schitului erau crini, cei mai frumoși crini pe care-i vedeam în viața mea. Totul era într-o armonie perfectă. În lăcaș răsuna o voce dumnezeiască. Am întrebat o măicuță, cine cântă? Iar ea mi-a răspuns blând, Moise, Marian Moise. De atunci îl ascult de fiecare dată când sufletul meu caută să se apropie de Dumnezeu prin muzică.

Schitul este mic însă primitor. Mergeți, dacă nu ați fost deja! Veți găsi un loc unde inima voastră se va simți împăcată, liniștită și mai aproape de Dumnezeu. Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Schitul de la Nămăiești.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.
Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *