Fântânile arteziene ale Bucureștiului

Fântânile arteziene ale Bucureștiului

Până să apară pandemia, măcar o data pe an mergeam în capitală. De fiecare dată, acolo descopeream ceva nou. Dom’le, capital-i capitală, știi ce zic. De aceea, am ales să-ți vorbesc azi despre „apa colorată” a Bucureștiului. Ea dansează vara pentru oricine vrea să o admire. Poți și tu, după ce trece pandemia, să asiști la showul ei, nu vei regreta.

Dacă nu ai ajuns încă să-l vezi, îți spunem noi unde are loc: în Piața Unirii. Vara, în weekend, la lăsatul serii, ai parte de un spectacol inedit ale cărui vedete sunt: apa, lumina și muzica. Trebuie să ajungi aici, măcar o data-n viață, e prea frumos.

Noi am fost tare impresionați de spectacol. Când ne-am întors acasă am fost curioși să aflăm mai multe despre fântânile Bucureștiului.

Am aflat că „acestea au fost recunoscute, omologate drept cel mai lung șir de fântâni coregrafice sincronizate din lume, de către Academia Recordurilor Mondiale. Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafață a apei de 16.200 m², unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei.”

Jeturile de apă care se mișcă în ritmurile muzicii și sunt iluminate în diverse culori îți vor amprenta memoria și sigur vei dori să revii în București. E prea frumos!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din fântânile arteziene ale Bucureștiului.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *