Locul execuţiei soților Ceauşescu

Locul execuţiei soților Ceauşescu

Habar n-am de ce, dar mereu mi-am dorit să ajung acolo unde au fost executaţi soţii Ceauşescu şi am ajuns. Eram prea tânără atunci ca să-mi imaginez că vreodată voi călca pe urmele paşilor dictatorului Ceauşescu şi a soţiei sale. Însă acum, privind în timp, zâmbesc și rememorez o amintire rară.

Locul execuției soților Ceaușescu este unul rar. La Târgoviște, în fosta Unitatea Militară 01417 funcționează un Muzeul al Comunismului. În acest loc, în 1989, au fost reținuți, judecați și executați soții Ceaușescu.

Cu toții am văzut la televizor locul marelui moment, dar dacă vrei să-l vezi în realitate, mergi la Tărgoviște. Noi am petrecut un weekend la aici și chiar a fost unul plin. Nu ai timp să te plictisești aici. Ai ce vedea, de pildă acest Muzeu al Comunismului.

Dincolo de încăperile unde au fost judecați soții Ceaușescu, vei putea vedea și locul în care și-au petrecut ultimele zile de viață și mai ales locul execuției. Acesta din urmă este unul dintre cele mai interesante puncte de vizitare din muzeu.

Și azi îmi amintesc cum fu. Am lăcrimat. Am făcut câțiva pași în perimetrul cu pricina și  apoi am vrut să fug cât mai repede de acolo. E un ceva acolo. Nu știu ce, dar e. E poate prea multă istorie care doare.

Chiar și așa, merită să ajungi aici. E o fărâmă din viața ta care odinioară pendula în ritmul impus de un dictator și a lui soață. Încearcă această experiență, este una unică.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din locul execuției soților Ceaușescu.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *