Drumul care străbate Munții Parâng


Drumul care străbate Munții Parâng (DN67C) este unul dintre cele mai spectaculoase din țara noastră. Știi deja despre ce vorbesc. Da, este Transalpina, drumul care străbate Carpații Meridionali.

Dacă nu ai ajuns încă să călătorești pe acest drum, noi îți recomandăm să o faci. Trebuie doar să fii un șofer bun, să nu ai frică de înălțimi și să îți placă muntele.

Drumul care străbate Munţii Parâng?

Când şi cum ajungi aici?

Aşteaptă niţel să treacă iarna şi când se deschide drumul, pune-ţi în cap să ajungi  acolo şi vei ajunge.

Noi am pornit dinspre Sebeș spre Transalpina. Poți face călătoria și dinspre Novaci, un oraș din județul Gorj. De oriunde ai porni, piesajele sunt mirifice.

Vedem pe la televizor cât de fain e iarna la Rânca, o stațiune situată pe șoseaua Transalpina, însă când iarna părăsește hăurile alea, totul capătă sens.

Noi am fost aici într-o vară. Nu știm să fi trăit senzații mai tari ca aici, poate pe Transfăgărășan sau pe drumul care duce la Casa memorială a lui Horea.

Drumul care străbate Munții Parâng reprezintă cea mai înaltă șosea din România, iată un motiv în plus să trăiești clipe unice, șofând pe aici. Cât despre popasuri, nu am cuvinte să-ți descriu. Totul e divin.

Și dacă ajungi pe Transalpina, vei înțelege mai bine o fărâmă din Dumnezeu. Nu ai cum altfel. Acolo e o părticică din Divinitate. Fiecare vârf de munte este înconjurat de hău, de arbori curajoși și vulturi care își apără teritoriul.

Transalpina e spectaculoasă, crede-ne pe cuvânt! Vara e momentul când trebuie să pornești motorul şi spre Transalpina. Vei avea parte de peisaje unice, aer rar și o liniște dumnezeiască.

Și după ce te vei fi bucurat de toate minunățiile naturii, vei putea poposi la Stâna „Ștefanu”. De curând am aflat că a fost incediată de niște „binevoitori”, dar cu siguranţă va renaşte. Stâna „Ștefanu” nu este doar un loc unde să-ți potolești foamea și setea ci un muzeu inedit în aer liber. Aici am mâncat cea mai bună tocană de oaie, am văzut o parte din frumusețea portului nostru popular şi am probat haina baciului. Cât despre gazde, ce să mai vorbim, extrem de primitoare.

Îți recomandăm din suflet să călătoriți pe Transalpina, locul unde cerul se îmbrățișează cu pământul.

Trebuie să ajungi aici ca să ne înțelegi cu adevărat vorbele astea, iar dacă ai fost părtaș la o asemenea călătorie atunci știi deja că deții trăiri rare și asta nu e deloc puțin lucru în viața asta.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Drumul care străbate Munții Parângului, Transalpina.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Luna Nouă anihilează orice 13Urmatorul articol: Cel mai hazliu muzeu din România

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031