Cel mai hazliu muzeu din România


Cel mai hazliu muzeu din România este Muzeul Instalatorului Român. Este unicul de acest fel din România. Este inedit iar ineditul surprinde. Ei bine, despre asta, vreau să vă vorbesc astăzi.

Dacă ați auzit de Ion Barbu, atunci ați auzit și de chestiile lui faine pe care le-a făcut cu migală și dăruire. Dar dacă încă nu ați auzit, vă spun eu acum câteva vorbe.

Ion Barbu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, un caricaturist tare fain și un om plin de inventivitate, umor și cu mare drag de mama lui. Da, da, așa cum ați citit. O să vă povestesc mai târziu despre asta.

Să revenim la o fărâmă din creația lui Ion Barbu. Așadar dacă ajungeți în Petroșani, sunați-l pe dl Barbu. Noi așa am făcut. Nu era în Petroșani, ci prin zonă, dar asta nu l-a împiedicat să vină să ne prezinte Muzeul Domniei Sale, Muzeul Instalatorului Român, un muzeu unic în România care se află la Petroșani, în județul Hunedoara.

Fiecare exponat din acest muzeu îți va aduce zâmbete, nu are cum să fie altfel, pentru că este semnat cu umorul lui Ion Barbu. Atât de fain e omul ăsta, încât trebuie să ajungi să-l cunoști.

Și pentru că ne-am lipit atât de mult de sufletul lui și de ceea ce croiește cu mintea și mâinile lui, am tras o fugă și până la Petrila, locul unde Ion Barbu a transformat casa mamei sale în muzeu. De altfel, e unicul muzeu din Europa închinat mamei. Am pătruns în universul unde a  crescut Ion Barbu care cu generozitate ne-a lăsat să pășim și în universul lumii unei mame. Extrem de faină ideea, extrem de fain și Muzeul Mamei din Petrila. Am scris despre el într-o altă postare și-l poți citi dacă te interesează.

Așa că dacă ajungi prin Petroșani sau Petrila, nu trece  ca vântul. Poposește aici, ai ce vedea.

Cel mai hazliu muzeu din România…

E unic, inedit și tare fain. Crede-ne pe cuvânt și ne vei pomeni!

Dar până ajungi iată o fărâmă din Muzeul Instalatorului Român, marca Ion Barbu. Nu vei vizita doar un muzeu ci vei avea parte de un timp plin de umor și bunădispoziție. Prea fain, prea de neratat!

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook sau să vă abonați la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 

 


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Drumul care străbate Munții ParângUrmatorul articol: Acasă la compozitorul Imnului Național al României

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
ianuarie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031