Muzeul Mamei


Am fost în urmă cu ceva timp în Petroșani, la Muzeul Instalatorului care poartă marca Ion Barbu, locul unde „totul este pentru om și nevoile sale intelectuale”.

Și fiindcă ne-a cucerit din prima clipă, ne-am zis: vom fi cu ochii pe artist! Și așa am aflat că domnia sa a realizat ceva unic în Europa, Mother’s Museum (Muzeul Mamei).

Așa că dacă ajungeți la Petrila, nu-l ratați!

Mother’s Museum este casa unde a copilărit caricaturistul Ion Barbu. Pusă la dispoziția publicului prin amabilitatea domniei sale, casa emoționează dar și binedispune prin ideile geniale ale artistului! O să vă placă! Mergeți!

Și tot în Petrila, găsiți și Casa Memorială a scriitorului Ion Desideriu Sîrbu, unde veți regăsi povești interesante despre scriitor și brodate fin de dl Ion Barbu.

Dacă sunteți norocoși, o puteți cunoaște și pe dna Cristina Șandor, un ghid grozav, o minune de femeie care o să vă încânte cu istorioare despre fiecare exponat pe care îl veți admira.

Cam așa arătă, prin ochii noștri, o fărâmă din Petrila și oamenii lui valoroși!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Peştera BoliiUrmatorul articol: Destin

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930