Muzeul Mamei

Muzeul Mamei

Fuseserăm în urmă cu ceva timp în Petroșani, la Muzeul Instalatorului care poartă marca Ion Barbu, locul unde „totul este pentru om și nevoile sale intelectuale”.

Și fiindcă ne-a cucerit din prima clipă, ne-am zis: vom fi cu ochii pe artist! Și așa am aflat că domnia sa a realizat ceva unic în Europa, Mother’s Museum (Muzeul Mamei).

Așa că dacă ajungeți la Petrila, nu-l ratați!

Mother’s Museum este casa unde a copilărit caricaturistul Ion Barbu. Pusă la dispoziția publicului prin amabilitatea domniei sale, casa emoționează dar și binedispune prin ideile geniale ale artistului! O să vă placă! Mergeți!

Și tot în Petrila, găsiți și Casa Memorială a scriitorului Ion Desideriu Sîrbu, unde veți regăsi povești interesante despre scriitor și brodate fin de dl Ion Barbu.

Dacă sunteți norocoși, o puteți cunoaște și pe dna Cristina Șandor, un ghid grozav, o minune de femeie care o să vă încânte cu istorioare despre fiecare exponat pe care îl veți admira.

Cam așa arătă, prin ochii noștri, o fărâmă din Petrila și oamenii lui valoroși!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *