Culoarul Rucăr-Bran, vara


România noastră are multe drumuri faine, iar Culoarul Rucăr-Bran, vara, este altfel. Altfel este de fapt în fiecare anotimp.

Noi am ajuns pe aici, odată toamna și o data vara. Culoarul Rucăr-Bran, toamna, oferă un mănunchi de peisaje de revistă. Dar nici vara nu e mai puțin frumos.

Vara, acolo, e un anotimp bizar. Temperaturile sunt mai coborâte, verdele este proaspăt ca de primăvară, iar ceața care te învăluie dimineața, te duce cu gândul la o zi de iarnă timpurie.

Sunt câteva refugii pe Culoarul Rucăr-Bran în care merită să te oprești. Vei vedea peisaje rare. În văile adânci, căsuțele oamenilor se văd ca într-o poveste pe care nu o vei uita curând. Hornurile fumegând în liniștea dimineții sunt singurele care tulbură peisajul. Vei avea parte de peisaje mirifice.

Noi, numai prin Bucovina am mai văzut așa peisaje. Când te întâlnești cu astfel de peisaje, realizezi de fapt cât de faină-i simplitatea și cât de mult tânjești după ea.

Culoarul Rucăr-Bran este unul dintre acele drumuri pe care trebuie să ajungi măcar o dată-n viață. E prea fain!

Unele drumuri au această menire: să îți descrie ce e simplitatea și cum arată veșnicia.

Puțin probabil să nu fi ajuns și tu prin Culoarul Rucăr-Bran, dar dacă totuși nu ai ajuns, iată cum arată prin ochii noștri, o fărâmă din culoarul Rucăr-Bran, vara.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


2 comentarii
1 like
Articol precedent: Hai, că poți!Urmatorul articol: „40 de zile” de Chris Simion Mercurian

Din aceeasi categorie

Comments

 • Izabella

  ianuarie 31, 2021 at 11:20 am
  Reply

  Ce poze frumoase! De-abia astept sa vina vara!

  • doicalatori
   to Izabella

   ianuarie 31, 2021 at 1:40 pm
   Reply

   Mulțumesc, Iza! Și noi, abia așteptăm să ne putem mișca în voie!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031