„40 de zile” de Chris Simion Mercurian


Nu știu ce mai citiți voi zilele astea, dar dacă sunteți în căutare de autori români, am o propunere pentru voi.

„40 de zile” de Chris Simion-Mercurian

Chiar când mă hotărâsem să  vă scriu despre această carte, la TVR2, în emisiunea Danielei Zeca Buzura, invitată era campiona mea, Chris Simion-Mercurian. Cum să nu crezi că Dumnezeu există?

Acest „pui de Cioran în fustă lungă și neagră”, cum o descria criticul George Pruteanu, este de-o sensibilitate aparte. Simte dincolo de Cer și Pământ.

Romanul „40 de zile”, scris de autoare în 40 de zile, este o introspecție care forează și înăuntrul cititorului. Ai să vezi. Ai să simți.

Este o carte plină de întrebări și răspunsuri, o carte tristă dar adevărată.

M-am îndrăgostit de scriitura ei. Chris Simion este rară, deșteaptă. Prin sângele ei curg metafore. Scrierea ei te ciupește și mângâie deopotrivă.

Despre romanul „40 de zile” poți vorbi cel puțin 40 de zile. Găsești în el iubirea aducătoare de pace, credința care biruie totul dar și hazardul aducător de ceea ce trebuie, când trebuie.

„Când ți-ai găsit omul, vrei să fii mereu cu el: cu trupul, cu mintea, cu sufletul. E o nevoie. Îți place să stai cu celălalt, să taci cu el, să râzi cu el, să faci visuri și să le împlinești. Și când se-ntâmplă reciproc, este ca un dans al sufletelor în sincron.”

Exact așa aș descrie întâlnirea mea cu romanul lui Chris Simion. Când i-am citit primele rânduri am știut că instantaneu a devenit o continuare a mea. Făcea parte din mine. Am citit-o pe nerăsuflate și aș reciti-o iar și iar.

„40 de zile” de Chris Simion-Mercurian…

e prea faină!

Te vei îndrăgosti de Zmeul albastru și Floarea-Soarelui și nu-i vei uita curând.

Și cea mai faină carte pentru mine nu e cea care se află în lista celor nu știu câte de citit într-o viață, ci aceea care mă recheamă la ea, iar eu o recitesc cu aceeași bucurie și plăcere ca întâia oară.

„40 de zile” de Chris Simion-Mercurian…

este o alegere bună. O să îți placă.

Lectură faină!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Culoarul Rucăr-Bran, varaUrmatorul articol: Predestinat sau nu?

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031