Hai, că poți!


Hai, că poți! este despre încrederea pe care doar unii oameni sunt capabili să ți-o strecoare în buzunarul sufletului.

De curând, stăteam de vorbă cu cineva pe care-l admir mult. Îmi place tonusul pe care-l are și mai ales că oferă din el și acelora care sunt deschiși să-l primească.

Nu mai zi că „nu știi dacă poți, înainte de a încerca!” îmi zice, și chiar sunt întru totul de acord cu această optică.

Și atunci m-am gândit că n-ar fi rău, când ne trezim dimineața, înainte de mulțumirea pe care o oferim zilei că i-am văzut lumina, să ne zicem „hai, că putem și azi să facem față tuturor provocărilor!” Până la urmă, chiar ține de noi cum alegem să percepem tot ce e în jur.

Da, știu, putem avea altele pe cap care să ne anihileze tot optimismul. Însă tocmai optimismul și încrederea în noi ne ajută să trecem peste șicanările vieții.

Nu strică să zicem: pot, sunt bine, sunt în stare! E posibil chiar așa să fie, dacă credința în asta este de neclintit. Până la urmă, nu avem nimic de pierdut. Viața este așa cum trebuie să fie. Uneori o luptă, alteori un vals.

Ai răbdare cu tine dar și cu cei din jur. Răbdarea e unul din ingredientele unei vieți smerite și înțelepte.

Hai, că poți!

Răbdare când nu înțelegi mersul lucrurilor… Răbdare când nu pricepi gesturile oamenilor…Răbdare când te cuprinde furia…Răbdare când ridici privirea către Cer, căci toate își au vremea lor, și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui.

„Hai, că poți!” sunt cele mai faine cuvinte pe care le poți oferi unui om, oriunde și oricând, iar dacă le-ai primit deja, nu uita omul care ți-a dat această încredere.

Încrederea e unul din cele mai prețioase daruri, deși nu costă nimic. Oameni care fac astfel de daruri sunt rari și prețioși. Poartă-i cu tine în suflet și nu le uita îndemnul! Nu au apărut întâmplător în viața ta! Știi ce zic!

Eu am întâlnit un astfel de om și pentru el sunt aceste rânduri.

Ți-am împărtășit acestă experiență nu pentru că tu nu ai trăit-o, ci pentru a-ți reaminti de acești oameni faini pe care, poate, și tu i-ai întâlnit.

În vacarmul fiecărei zile, uităm de oamenii cu adevărat prețioși din viața noastră și nu e drept.

Hai, că poți!

Deschide-ți aripile curajului și înconjoară-te de oameni care-ți dau încredere că poți. Poți să treci cu vederea nedreptățile, poți să învingi orice boală, poți să te autodepășești, poți să fii ceea ce vrei să fii! Depinde așa de mult și de tine!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Acasă la compozitorul Imnului Național al RomânieiUrmatorul articol: Culoarul Rucăr-Bran, vara

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031