Ciclul progresului (2018)


Lumea ne surprinde prin cultura și civilizația ei. Unele state sunt de-a dreptul uimitoare, pe când altele, încă te mai lasă cu gura căscată. Lucruri care sunt firești poate în țara ta, în alte colțuri ale lumii sunt subiecte tabu. Astfel de „ciudățenii” merită cunoscute. Îți propun una din India rurală, unde menstruația este un subiect atât de evitat, încât te va surprinde de-a dreptul.

 La 60 de kilometri de New Delhi, în districtul Hapur din India, a discuta despre menstruație stârnește rușine, zâmbete și tăcere. În cele 26 de minute, vei pătrunde în lumea unor femei care reușesc să schimbe mentalități și să deschidă o „făbricuță” pentru confecționarea de absorbante necesare fetelor și femeilor care au menstruație. Este incredibil documentarul. Dacă pentru bărbați, menstruația este o boală, pentru o mână de femei din Hapur, este motivul pentru care merită să lupte pentru a schimba concepții învechite.

Menstruația este un subiect tabu în acest colț de lume. Fiica nu vorbește cu mama, soția nu vorbește cu soțul, iar prietenele nu vorbesc între ele despre asta. Greu de crezut, și totuși adevărat. În Hapur, acest colț de lume, un om inventează o mașină de făcut șervețele. Această mașină va confecționa absorbante. Ea va schimba destinul femeilor dintr-o zonă rurală și săracă din India.

Merită vizionat documentarul! Este o felie din viața de pe mapamond, pe care merită s-o deguști, chiar dacă are gust amărui.

Îți las și un link către trailer: https://www.netflix.com/ro/title/81074663.

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: Și când crezi că nu mai poți, de fapt mai poți un picUrmatorul articol: Lacul Iacobdeal

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930