Pe urmele cavalerilor teutoni, la Cetatea Feldioara


La 17 km de Kronstadt se află Marienburg.

După multă peregrinare prin Transilvania să știi că e posibil să te molipsești de limba sașilor. Dar, să revenim!

La 17 km de Brașov se află Cetatea Feldioara. Trecuserăm prin Feldioara de multe ori însă niciodată nu avurăm timp pentru ea. Și uite așa, într-o zi, ne pornirăm la drum spre ea. Ajunserăm și chiar ne minunarăm. Cochetă la exterior! Interiorul cetății este drăguț amenajat, curat, iar clădirea propriu-zisă vorbește cumva despre intenția celor care au amenajat-o de a oferi informații despre istoria cetății.

Sunt cetăți mult mai frumoase în țara noastră, însă cetatea are un „+”,  și anume, materialele informative despre cetate care ni s-au oferit la achiziționarea biletului de vizitare. Și când spun asta, ma refer la  o altă optică a marketingului cultural, formă pe care nu am mai întâlnit-o, dar am apreciat-o sincer. 

Una peste alta, recomandăm din tot sufletul această cetate unde cavalerii teutoni au pășit cu îndârjire în Țara Bârsei. Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Cetatea Feldioara.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Palatele României – Palatul MogoşoaiaUrmatorul articol: Coloanele de bazalt de la Racoș

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031