Palatele României – Palatul Mogoşoaia

Palatele României – Palatul Mogoşoaia

Dacă pașii te poartă spre capitala țării noastre, la nici 15 km de aceasta, vei descoperi un palat de poveste, Palatul Mogoșoaia.

Pe noi, mai întâi, ne-a atras arhitectura acestuia. Ulterior, aflându-i istoria, chiar ne-am zis că vizitarea lui e o alegere cât se poate de bună.

Aproximativ 119 de ani, palatul a aparținut familiei Brâncoveanu, timp suficient pentru amprenta inconfundabilă a stilului brâncovenesc.

Istoria poartă palatul prin multe evenimente, motiv pentru care merită descoperit sau redescoperit. Aleile ce împrejmuiesc palatul vă vor purta pașii peste cei care i-au așternut cândva marile personalități ale vremurilor: Regina Maria a Romaniei, Regele Ferdinand I al României sau Winston Churchill. Palatul a rezistat turcilor, nemților și zicem noi că și timpului nemilos. Trecutul său impresionează și nu are cum să nu vă atrag.

Palatul găzduiește astăzi Muzeul de Artă Brâncovenească, un motiv în plus să ajungeți aici dacă iubiți arta. Veți avea parte de un decor pe care retina, fără îndoială, o să-l memoreze pentru multă vreme. Cam așa arăta prin ochii noștri o fărâmă din Palatul Mogoșoaia.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *