Palatele României – Palatul Mogoşoaia


Dacă pașii te poartă spre capitala țării noastre, la nici 15 km de aceasta, vei descoperi un palat de poveste, Palatul Mogoșoaia.

Pe noi, mai întâi, ne-a atras arhitectura acestuia. Ulterior, aflându-i istoria, chiar ne-am zis că vizitarea lui e o alegere cât se poate de bună.

Aproximativ 119 de ani, palatul a aparținut familiei Brâncoveanu, timp suficient pentru amprenta inconfundabilă a stilului brâncovenesc.

Istoria poartă palatul prin multe evenimente, motiv pentru care merită descoperit sau redescoperit. Aleile ce împrejmuiesc palatul vă vor purta pașii peste cei care i-au așternut cândva marile personalități ale vremurilor: Regina Maria a Romaniei, Regele Ferdinand I al României sau Winston Churchill. Palatul a rezistat turcilor, nemților și zicem noi că și timpului nemilos. Trecutul său impresionează și nu are cum să nu vă atrag.

Palatul găzduiește astăzi Muzeul de Artă Brâncovenească, un motiv în plus să ajungeți aici dacă iubiți arta. Veți avea parte de un decor pe care retina, fără îndoială, o să-l memoreze pentru multă vreme. Cam așa arăta prin ochii noștri o fărâmă din Palatul Mogoșoaia.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Transfăgărăşan, mereu la înălțime!Urmatorul articol: Pe urmele cavalerilor teutoni, la Cetatea Feldioara

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031