Coloanele de bazalt de la Racoș

Coloanele de bazalt de la Racoș

La vreo 67 de km de Brașov se află rezervația naturală de tip geologic, Coloanele de bazalt de la Racoș.

Județul Brașov oferă multe locuri interesante de văzut, fără îndoială, iar internetul oferă imagini suficiente pentru a te convinge să pornești la drum.

Coloanele de bazalt au o poveste și dacă pleci să le descoperi, e bine să nu ai așteptări prea mari. De ce spunem asta? Pentru că nu sunt chiar atât de impunătoare cum ni le prezintă Tata Google.

Coloanele de bazalt de la Racoș sunt rezultatul unei cariere exploatate în secolul 20. Se zice că au o vechime de peste un milion și jumătate de ani și sunt mărturia activităților vulcanice din Munții Perșani (Carpații Orientali).

Drumul nu e deloc anevoios, puteți parcurge o parte din el, fără probleme cu mașina, apoi la pas ajungeți la destinație. Singura recomandare ar fi de a face acest drum spre Coloane într-o zi de primăvară sau toamnă, când soarele nu este așa nemilos ca într-o zi nebună de august cu temperatură de 32 grade.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Coloanele de bazalt de la Racoș.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like și paginii de facebook sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *