Cetatea Enisala


Dacă pașii, dintr-un motiv sau altul, te poartă prin Dobrogea, oprește-te și pe la Cetatea Enisala.

Noi o văzurăm prin fotografii și reportaje TV, așa că ne-am zis, atâta vreme cât mai e în picioare, să mergem s-o vedem.

Am pornit către ea, de la Constanța, după un sejur minunat la malul Mării Negre. Drumul până la ea a fost ca în palmă. Șosele bune și întinse exact ca autostrăzile din afară. Am fost surprinși tare fain de treaba asta.

Așadar, drumul spre Cetatea Enisala a fost o călătorie extrem de plăcută.

Ai să ajungi ușor la ea. Nu ai nevoie de indicatorului de la șosea, căci o vei zări, ușor, din depărtare.

Ruinele cetății Enisala se află pe Dealul Gras, în apropiere de lacurile Razim și Babadag, la aproximativ 2 km de localitatea Enisala din județul Tulcea.

Cetatea Enisala

a fost construită în anii 1300, cu scop militar și pentru supravegherea drumurilor de pe apă și uscat. Se presupune că ea a fost ridicată de negustorii genovezi care erau foarte bogați și dețineau monopolul navigației pe Marea Neagră.

Dincolo de toată istoria ei, un lucru e cert. Când vei ajunge la ea, vei avea parte de o panoramă superbă.

Poziția în care se află ruinele cetății este una ofertantă. Vei vedea! În ciuda soarelui puternic de care am avut parte, și a unui vânt nebun, nu ne-am dat plecați cu una, cu două. Acolo, orizontul e un adevărat spectacol. Culori, forme, întinderi de-ți innebunesc mintea cu frumosul lor, toate merită să le vezi cu ochii tăi, măcar o dată în viață.

Una peste alta, cetatea Enisala e una firavă, dar care ne-a plăcut.

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Cetatea Enisala.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Gump, câinle care i-a învățat pe oameni să trăiască (2021)Urmatorul articol: „Dezvoltarea personală” de Brian Clegg

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031