Spre Peștera Sfântul Casian


Călătoriile făcute pe urmele Sfinților sau în locurile unde aceștia au stăruit în rugăciune sunt mereu speciale. Nu doar pentru încărcătura spirituală pe care ți-o aduc, ci mai ales pentru locurile inedite pe care le descoperi. Asta am descoperit noi, vara trecută. Un loc rar.

Acest loc este Peștera Sfântului Ioan Casian. Ea se află în Dobrogea, în comuna Târguşor din judeţul Constanţa.

Pe Dealul Casian, într-un perete calcaros, deasupra văii Casimcea, stă pitit un loc cunoscut ca fiind vechea vatră monahală a Sfântului Casian.

Cum se ajunge aici? Noi am luat calea Mănăstirii Casian, aflată în localitatea Târgușor din județul Constanța. De aici, foarte ușor găsești drumul spre Peșteră. De aflat e ușor, de parcurs e mai greu.

Spre Peștera Sfântul Casian…

ai de parcurs ceva drum anevoios și destule scări de coborât și urcat. Sfatul nostru este să te echipezi cu bocăncei ca să parcurgi mai ușor drumul.

Dacă alegi să vizitezi obiectivul vara, vei avea parte de mult Soare, însă o șapcă îți va proteja neuronii, așa că nu o uita acasă!

Știi cum e vara în Dobrogea, așa că pentru o călătorie plăcută, echipamentul comod și protector se impune fără comentarii prea multe.

Te vei bucura de priveliști foarte frumoase, așa că nu renunța la drum, chiar dacă ți se va părea greu.

Că în acest loc a poposit Sfântul Casian, stau mărturie inscripțiile grecești făcute în piatră și descoperite în anul 1912 de arheologul Vasile Pârvan.

Dacă ești curios și pasionat de viețile sfinților, cum ar fi cea a Sfântului Casian, merită să ajungi în Peștera unde acesta a viețuit.

Dacă încă nu-i știi vorbele de duh, iată câteva „Omul este asemenea unui pahar. Dacă acesta nu este curățat pe dinăuntru, degeaba ne ostenim să-l spălăm pe dinafară, că nu va fi niciodată curat. Așa și creștinul: degeaba se străduiește să-și înfrâneze trupul, căci nu va fi niciodată curat și neprihănit, dacă nu-și va curăța și sufletul, adică dacă nu va dobândi castitatea și curăția inimii.”

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Peștera Sfântului Casian.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: Fatima (2020)Urmatorul articol: Despre oameni de tot soiul

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930