Despre oameni de tot soiul


De când am învățat să merg cătinel, am învățat și să privesc oamenii mai atent decât o făceam înainte. Niciun rău nu vine fără un strop de bine în el. Doar trebuie să caști nițel ochii.

Pe oameni, ca să-i cunoști mai bine, trebuie să-i privești și de la distanță. Așa descoperi Omul cu toate ale lui. Uneori cad măștile uzate și hidoase, alteori  apar altele noi și minunate.

Oricum ar fi, omul e o oglindă în care ne regăsim fiecare. Uneori ne place ce vedem, alteori nu. Cert e că învățăm unii de la alții, dacă vrem. Doar să ne uităm un pic mai atent la semenii noștri și putem alege cum să fim sau să nu fim.

Grăbitul. Pe ăsta nu-l poate opri nimic sau aproape nimic. Să-l tragi de mânecă sau să-i spui vreo câteva vorbe înțelepte, tot nu-i de-ajuns. În cazul lui, numai Dumnezeu poate trage frâna. Și când o trage, o trage bine de tot. Ia aminte și lasă graba deoparte! Nu aduce nimic bun!

Oportunistul. Pe ăsta chiar că-l cunoști numai de la distanță și doar după o vreme. Pentru a-și satisface interesele și a da bine în fața tuturor, se clatină după cum bate vântul. Ție îți zice ceva, altuia îi zice altceva, și uite așa vrea el să trăiască. Zic că-i treaba lui, dar ulciorul nu merge de multe ori la apă. S-ar putea într-o zi, brusc, să iasă la iveală nu doar giumbușlucurile lui, ci și adevăratu-i caracter. Și atunci, să te ascunzi, nene! Să nu mai vrei să înghiți nicio fărâmă din acest soi de om!

Omul bun. Pe ăsta îl întâlnești rar. Și tocmai pentru că asta se întâmplă rar, trebuie să ai răbdare. Vine o zi cînd timpul ți-l așază în suflet pentru totdeauna. Fie că-l vezi zilnic, săptămânal sau o dată în an, el rămâne veșnic OM. Nu așteaptă nimic de la tine, nu îți pretinde nimic și nu te judecă, oricum ai fi tu. El știe că iubirea de semeni îndură totul. El nu poate trăi altfel. El dăruiește fără să aștepte ceva la schimb. El oferă, fără trâmbițe, ajutor celui aflat în nevoie. El vorbește ce e de vorbit, știi ce zic. El e OM cu toți oamenii.

Sunt tot soiul de oameni, însă doar ăștia mi-or venit azi în minte, căci de ei m-am izbit deunăzi în mediul meu înconjurător, dar și online.

Una peste alta, sunt pe lumea asta oameni de tot soiul. Să-i luăm ca atare și să le oferim iubire și înțelegere. Și dacă nu putem asta, măcar să nu-i rănim. Să-i acceptăm așa cum sunt! Nimeni nu-i perfect.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
9 likes
Articol precedent: Spre Peștera Sfântul CasianUrmatorul articol: Casa Avramide, un loc special în Tulcea

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031