Casa Avramide, un loc special în Tulcea


Timpurile adună și șterg deopotrivă.

Sunt povești care se pierd în negura anilor, dar și unele care rămân bine înfipte în porii timpului. Acestea din urmă au un ceva special care le face să dăinuie, indiferent de istorie. Asta e menirea lor.

Iar poveștile au eroi. Altfel nu ar rezista în timp.

Eroii poveștii de azi sunt niște oameni faini care au trăit în secolul al XIX-lea. Acești oameni au format familia Avramide.

Noi i-am descoperit datorită Casei pe care aceștia au deținut-o în orașul Tulcea.

Dacă ajungi în Tulcea, vizitează-le casa! O să-ți placă. Se zice că familia Avramide a fost una dintre cele mai bogate din Tulcea. Nu doar pentru asta a fost cunoscută, ci și pentru generozitatea ei.

Casa Avramide se află în centrul orașului Tulcea și este o clădire emblematică pentru sec al XIX-lea.

Casa, cu pereți ornamentați și pictați, atrage chiar și azi, chiar dacă nu mai păstrează în interiorul ei decât candelabrele original.

Veți face cunoștință cu familia prin intermediul fotografiilor răsfirate peste tot prin casă, iar ghidul vă va spune toată povestea vieții lor, care din păcate a avut un final trist.

Când am vizitat-o noi, Casa Avramide găzduia și o expoziție de picturi cu tâlc. Este vorba de lucrările lui Eugeniu Barău.

Vizita Casei Avramide, vara trecută a fost ca o gură de cocktail cu atâta culoare și savoare, încât greu o vom uita. Nouă chiar ne-a plăcut povestea ei.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Casa Avramide.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Despre oameni de tot soiulUrmatorul articol: Și dacă s-a întâmplat, ce? Tu, mergi mai departe!

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031